keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Oi, ihana toukokuu




Koko alkuvuoden kestänyt pitkä lumeton maaliskuu on päättynyt ja käsillä on viimein lämpimät toukokuun päivät. Poikkeuksellisen alkuvuoden jälkeen Neiti Kevät antoi odottaa itseään. Kun hieman myöhästyy, tekee näyttävän esiintulon ja silloin tuo viipyminen sallittakoon.

Mutta kiirettä pitää Neidillä, että ehtii saada paikat kuntoon, ennen kuin on Rouva Kesän vuoro. On hoputettava koivujen silmut poksahtamaan auki, tuomet kukkimaan ja kielojen piikkivarret aukeamaan rullastaan. Sipaistava keltaista voikukkaa sinne, tänne ja tuonne. Lemmikkejä ei tarvitse paljon kannustaa, kun ne pääsevät vain aluilleen ja pian vaaleansiniset, vaaleanpunaiset suloisuudet ilakoivat pihanurmella. Ruoho kasvaa käskystä kuin kohisten ja tarjoilee mehevää tuoksuaan. Maahumala lähtee rönsyillen etenemään ja työntää sinisiä kukkiaan kohti aurinkoa. Kevätlinnunsilmät loistavat kilpaa Neiti Kevään silmien kanssa - alkaa olla valmista!

Mitä tekee Neiti Kevät, kun urakka on valmis! Heittäytyy heinänkorrelle lepäilemään. Kuuntelee kaikkialta pulppuilevaa linnunlaulua, kimalaisten pörinää, sammakoiden kurnutusta. Silmät sirrillään katselee kisailevien perhosten iloittelua ja tuntee lämpimän lounaistuulen pörröttävän hiuksiaan. Runoilee mielessään kevään ihanuutta ja nukahtaa keveään kevätpäivän uneen.

Minä olen itsekin kuin Neiti Kevät. Ihmettelen, ihastelen ja hämmästelen kevät toisensa jälkeen tätä kasvun riemua, ihmettä. Nuuskin ja tunnustelen, katselen ja iloitsen. Kuin kevät olisi joka kerta ihan uusi juttu!

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.



2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus ja kirjoittamisen riemu sinulla! Täälläkin ollaan hullaannuttu toukokuusta. Melkein tansittu lenkillä kevään riemusta, kun kasvien lehtivihreärummut pärisevät. Vihreys, täyteys, kohta kesä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Nyt nautitaan, niin kauan kuin tätä kestää. Sitten aletaan nauttia kesästä! Hyvää viikonloppua 🌞

      Poista

Kiitos kommentistasi!