sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Mökkipäiväkirja 2020.osa III


Mikkeli 14.-21.3.2020

Kolmas päivä mökillä. Jäälle ei ole menemistä, koska se on aivan veden peitossa öisestä vesisateesta johtuen. Mökki-isännän tarjoamilla läskipyörilläkään ei voi sinne mennä, koska siellä on tosi liukasta.

Päätettiin sitten lähteä hakemaan se yksi puuttuva geokätkö Säynätin ulkoilureitin varrelta. Juuri se yksi, joka viime syksynä jäi löytymättä, kun se oli jäänyt metsätöiden jalkoihin. Kätkön ylläpitäjä oli viime viikolla ilmoittanut netissä, että kätkö on nyt uusittu. Oltiinkin sitten ensimmäiset kävijät uusitulla kätköllä. Tai siis Isäntä oli. Me Haukkulin kanssa ollaan vaan assistentteina.

Kapea, yhden auton mentävä hiekkatie oli umpijäässä, keskeltä kupera ja tietysti hiekoittamaton, kun menimme ulkoilualueen parkkipaikalle. Kauhistutti, kuinka sieltä päästään pitkä ylämäki pois. Mietin sitä itse asiassa koko reitin kertämisen ajan. Täällä ollaan saakeli jumissa 20 km:n päässä mökistä ja kohta tulee pimeäkin. Auto alkaa sutimaan ylämäessä ja päätyy ojaan. Onneksi parkkipaikalla oli pari muutakin autoa ja ne olivat lähteneet, kun palasimme reitiltä. Niin se VW sitten vaan kiipesi kuuliaisesti mäen päälle, eikä ollut minkäänlaista ongelmaa.


Ohessa linkki viimesyksyiseen postaukseen, jossa kerroin geokätköilystä.
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/11/mokkipaivakirja-vol4-patikointia.html

Kävelyreittikin oli paikoitellen vielä jäinen ja siten vähän vaikeakulkuinen. Suurimmaksi osaksi polut olivat kuitenkin jäättömiä ja osin kuiviakin. Haukkuli on niin elementissään tällaisella reitillä. Se kyllä nauttii koko koiravartalollaan metsässä liikkumisesta. Mökille palatessa lämmitettiin taas rantasauna ja Haukkuli oli tietysti mukana saunomassa. Ketteränä koirana se kiipesi parilla loikalla ylälauteelle. Nyt ruokailun jälkeen tätä kirjoitettaessa uni maistuu. Reissu oli rankka kaikille. Itse reitin kiertämiseen meni puolisentoista tuntia ja automatkat päälle, 20 km suuntaansa.

Saunan jälkeen tein kaikkien aikojen ysärimättöä. Koska olimme sen arvoisia.

Ohessa linkki reseptiin.
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/10/kaikkien-aikojen-ysarimatto.html

Kuullotin pannulla sipulit ja käytin ruokaan kirsikkatomaatteja. Ne sentään maistuvat joltain. Ja kyllä, juustoja, sipulia ja tomaattia paljon. Paljon on enemmän, kuten Nyttekin totesi alkuperäisessä reseptissään. Ituhipit sun muut konmarittajat saavat olla ihan rauhassa sitä mieltä, että "vähemmän on enemmän". Pyh. :DD

Iltamyöhäisellä kävin Haukkulia pissattamassa ja molemmat kuuntelimme jään aikaansaamaa kovaa mekkalaa. Kuminaa, ulinaa, rutinaa ja loiskintaa rannassa. Haukkuli oli ihan ihmeissään. Murisi ja haukahteli. Toisenlaisella säällä jää pitää erilaista ääntä. Rapisee, rasahtelee ja paukkuu. Välillä se on ihan hiljaakin.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat.
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.
Ei kaupallista yhteistyötä.
Blogin linkkiä saa jakaa vapaasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!