Ysärimättö lautasella |
Helppoa, yksinkertaista ja mahtavan maukasta.
Tarvitaan sopiva määrä omaa lempimakkaraa.
Keskimäärin yksi makkara per syöjä. Ennen vanhaan eli 90-luvulla EAn koekeittiössä käytettiin makkarana HooKoo Blöötä (tunnetaan myös nimellä HK Bleu), mutta nykyisin lihaisampaa Wilhelmiä tai Kabanossia.
Lisäksi sipulia, valkosipulia, tomaattia ja juustoa. Halutessasi voit lisätä sopivan määrän sinihomejuustoa.
Valmistuu näin:
■ Uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
■ Leivinpaperia uunipellille
■ Tarvittaessa kuori makkarat. HooKoon Blöö kuoritaan aina.
■ Vedä makkaroihin pitkittäin viilto, melkein halki asti.
■ Purista makkarauraan reilusti valkosipulia.
■ Siivuta sipuli ja lisää uraan ja anna rönsyillä vapaasti reunoille ja yli.
■ Tee samoin tomaatin kanssa.
■ Tähän väliin sinihomejuustot. Mätä oman maun mukaan paljon tai vähän enemmän.
■ Päällimmäiseksi juustosiivuja tai -raastetta. Paljon. Enemmän on aina enemmän.
■ Satsi uuniin ja vesi kielellä odottelua noin vartin verran.
■ Nauti lempijuomasi kanssa ilman omantunnon tuskia.
Taustamusiikiksi suosittelemme Kaija Koota, Nylon Beatia tai Queenia cd-levyltä kunnon ysäritunnelmaan pääsemiseksi.
Ysärimätön raaka-aine ja kokki |
Kuva: EAt
Ei kaupallista yhteistyötä mainittujen makkarantuottajien kanssa, vaikka niin voisi kuvitella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!