maanantai 9. maaliskuuta 2020

Uusi sovitus vanhasta laulusta ja muita ääniä


Tähän aikaan vuodesta kuuluu ympärillä yleensä aina se tavallisin laulu.

Nyt siitä oli tehty taas uusi sovitus, jota sain tänään kuunnella töihin pyöräillessäni. Se menee näin: tyyy-tyyy-tyyy-ti-ti. Perinteinenhän on se ti-ti-tyy, ti-ti-tyy, ti-ti-tyy. Muutaman vuoden aikana on listaykkösenä ollut ti-tyy, ti-tyy, ti-tyy, ti.

Käpytikka on aktivoitunut taas kotikadun varrella koputtelemaan katulamppujen metallisia kupuja. Sama ilmiö oli vuosi sitten. Se on varmaankin ihastunut siihen heleään ääneen, joka siitä lähtee, verrattuna tavanomaisempaan materiaaliin. Ihmettelin tätä tikan materiaalivalintaa Isännälle, jolta tuli asiaan heti miesnäkökulma: ”Sillä saa varmaan paremmin naisia”. No ei kyllä näytä saavan, kun se on jo pari viikkoa kulkenut koputtamassa lamppujen kupuja. Se aloittaa sen jo heti aamulla. Karkottaa vaan ne loputkin morsianehdokkaansa.

Tänä aamuna piti olla Haukkulin kanssa hiiren hiljaa, ettei olisi häiritty takapihallamme käynyttä aamiaisvierasta. Metsän eläin syö maahan pudonneita linnunruokia. Se kilpailee samoista apajista oravan kanssa, joka pääsee kyllä kiipeämään ja käsiksi rautalangan päässä roikkuvaan ruokintapönttöönkin. Haukkuli aluksi vähän murisi ja haukahteli tälle satukirjahahmolle, mutta tyytyi sitten sohvalta hiljaa seuraamaan sen ruokailua. Kuvat on otettu kaihtimien raosta. Vieressä on pihalampi, joka on vielä umpijäässä. Odottelin, että peura/kauris (mikäsenykyäänonkaan) menisi lammen jäälle liukastelemaan, jolloin olisin saanut aitoja satukirjakuvia, mutta ei se mennyt. Lähti siitä naapurin puolelle ja loikkasi avaraluontomaisesti aidan yli.










Ohessa linkki aikaisempaan postaukseemme lintumaailman äänistä
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/05/kakikin-sen-tietaa-kieli-muuttuu.html

Kuvat ja videot: Erikoiset Asiantuntijat, Pixabay
Kuvien, videoiden ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.

5 kommenttia:

  1. Kyllä vaan linnut laulaa jo kevättä! Huomasin viikonloppuna, että oravamuorilla oli nisien koosta päätellen poikaset! Saisi se lämpöaalto puskea vielä Suomeen, kuten on luvattu. Koronavirus sen sijaan voisi häipyä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentitasi! Joku kertoi jo nähneensä peippposenkin, mutta eikös niistä osa talvehdi Suomessa. Eivät ne vielä maaliskuun puolella yleensä kuitenkaan laula. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Ihanainen peura teidän pihalla. Kunpa meidänkin pihalla kävisi niitä. Meillä vain fasaanit hurvittelee kompostilla, vaikka asutaan aivan metsän keskellä. Tai sitten en ole vain huomannut metsänväkeä. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kiitos samoin! Saattaa niitä teidänkin suunnalla liikkua, ne ovat vaan todella varovaisia ja herkkäkuuloisia. Meidän pihalla niitä on käynyt jo monena talvena, joskus ihan useamman sarvipään laumassa. Yhtenä talvena söivät timanttituijien alaoksat melkein paljaiksi, mutta onneksi ne kasvattivat uudet "lehdet". Näin lähellä taloa en ole niitä ennen nähnyt. Ja vaikka niillä on sorkat, ne on uskomattoman ketteriä kiipeämään tosi jyrkkää kalliota ylöspäin. Nähty on! Eikä 1,5 metrinen aitakaan niitä pitele. Ne loikkaa naapurin puolle/puolelta ihan vaivattomasti.

      Poista

Kiitos kommentistasi!