sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Tänä iltana Jukka Puotila


Postasimme muutama päivä sitten arvion Jukka Puotila showsta. Shown nähtyämme varasin heti hänestä kertovan kirjan kirjastosta. Sen on kirjoittanut pitkään Jukan kanssa yhteistyötä tehnyt ja rinnalla kulkenut Taina West. Hän on kirjoittanut myös useita käsikirjoituksia teatteriin ja tv-sarjoihin ja muutaman kirjankin.

Tänä iltana Jukka Puotila -kirja on tavallaan kaksiosainen. Alkupuolella Jukka kertoo nuoruusvuosistaan, opiskelustaan, Annelinsa kohtaamisesta, perheen perustamisesta ja kovasta työnteostaan. Hän miettii paljon uraansa ja perhe-elämäänsä sekä niissä onnistumistaan ja pahoittelee moneen otteeseen sitä, että keskittyi liiankin intohimoisesti työhönsä ja kahden vanhimman pojan pikkulapsivaihe pääsi menemään häneltä vähän ohi. Hän oli havahtunut isyyteensä kunnolla vasta kolmannen lapsen synnyttyä.

Erilainen osa kirjasta alkaa loppupuolella, kun hän alkaa kertoa sairastumisestaan syöpään ja kaikesta mitä siihen liittyy. Hoidoista, kivuista, makuaistin menetyksestä, toisten syöpäpotilaiden kohtaamisesta, laihtumisesta. Asenne on toiveikas ja positiivinen eikä hän tunnu vaipuvan epätoivoon, vaikka vaikea ja pelottava sairaus jäytää kroppaa ja rankat hoidot rasittavat. Jukka kertoo ja pohtii kirjassa avoimesti kaikkia tunteita ja ajatuksia mitä vakavaan sairastumiseen joutuminen herättää. Näistä voisi olla vertaistueksi jollekin, kenelle samat asiat ovat juuri nyt ajankohtaisia.

Lukijalle käy selväksi, miten vaativaa teatterityö on ja sille täytyy omistautua täysin. Sitä ei voi tehdä vasemmalla kädellä tai jalalla tai rahan vuoksi. Laitosteatteripalkoilla sitä ei varmaan "rahan vuoksi" kukaan voi tehdäkään. Sitä täytyy rakastaa ja olla todellinen monitaituri. Sitä Jukka Puotila on.
Kansallisteatterissa, "Kansiksessa" hän pääsi hyvään alkuun urallaan pitkälti teatterinjohtaja Maria-Liisa Nevalan ansiosta, joka näki Jukan potentiaalin. Puotila on tehnytkin Kansiksessa vuosien mittaan kymmeniä eri rooleja. Tampereen Komediateatterissa hän on vieraillut useissa eri rooleissa. Lisäksi hän on esiintynyt monissa elokuvissa, tv-sarjoissa sekä ääninäyttelijänä. Suuren yleisön suosioon hän ponnahti Ruusun aika- ja Kotikatu- tv-sarjoissa. Kotikatua hän teki seitsemäntoista vuotta putkeen.

Ohessa linkki blogissamme äskettäin julkaistuun postaukseen Jukan showsta:
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2020/02/jukka-puotila-show.html

Ei kaupallista yhteistyötä tekstissä ja kuvissa näkyvien taiteilijoiden kanssa.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat/kirjan etu- ja takakansi
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen luvattomasti on kiellettyä.

2 kommenttia:

  1. Jukka puotila on hyvin karismaattinen näyttelijä. Minun mielestä ihminen on onnekas, kun voi suhtautua intohimoisesti työhönsä, koska työ on nykyisin iso osa identiteettiä. Minä en osaa suhtautua työhöni muuten kuin asiallisesti. Sunnuntain rauhaa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Itsekin olen haaveillut työstä, johon olisi voimakasta paloa ja ihtohimoa. Voihan se vielä joskus löytyäkin. Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!