tiistai 11. helmikuuta 2020

Liikunta ja television katselu



Aktiivisesti liikkuvat miehet katsovat televisiota enemmän kuin vähän liikkuvat miehet.

Runsas television katselu eli ruutuaikaa yli kolme tuntia päivässä on aktiivisesti liikkuvilla naisilla harvinaista.

Aktiivisesti liikkuvat naiset katsovat televisiota vähemmän kuin vähän liikkuvat naiset.

Tähän tulokseen on tultu tutkimuksessa, joka oli tehty Jyväskylän yliopistossa yhteistyössä Turun ja Tampereen yliopistojen ja australialaisen Southern Queensland Universityn kanssa.

Talouselämä -lehti julkaisi artikkelin tutkimuksesta verkkosivuillaan 22.1.2020

Aktiivisesti liikkuvat miehet ovat varmaan muutenkin "urheiluhulluja",  😅 mikä selittänee runsaan television katselun. Urheiluahan tulee tv:stä koko ajan ja monelta kanavalta. Ainakaan lehtijutusta ei selvinnyt, MITÄ he katsovat televisiosta.

Mitä ne vähän liikkuvat miehet sitten tekevät sen aikaa, kun toiset urheilee ja katsoo urheilua tv:stä? Töitä? Kotitöitä? Kulttuuria? Lukemista? Kirjoittamista? Matkustamista? Kansalaisopiston kursseja? Opiskelua?

Artikkelista ei selvinnyt, mitä tutkimuksella haettiin. Liikunta on kyllä hyväksi ihmiselle kaikin puolin, mutta ei se ole ainoa keino pitää vireyttä, jaksamista ja henkistä hyvinvointia yllä. Arkkiatri Risto Pelkonenkin on puhunut muunkin tekemisen puolesta. Esimerkiksi lukeminen, teatterissa käynti ja ystävien tapaaminen on yhtä hyödyllistä. Pääasia, että tekeminen on itselle mieluisaa. Ja tottakai liikkuakin pitää. Ei pidä silti syyllistyä, vaikka ei joka päivä liikukaan kolmea tuntia. Päinvastoin, jos tekee millä tavalla tahansa kuormittavaa työtä, pitää liikunnan olla kevyttä ja rentouttavaa, jotta ei rasittaisi kroppaansa ja mieltänsä liikaa.

Ohessa linkki juttuun:

https://www.talouselama.fi/uutiset/miehilla-riittaa-aika-liikuntaan-ja-television-katseluun-mutta-ei-naisilla-tassa-ei-ole-kyse-kotitoista/5228333a-0628-4342-84b4-9fad56542ae4


Ei kaupallista yhteistyötä Erikoiset Asiantuntijat/Talouselämä-lehti
Kuvat: Pixabay
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen luvattomasti on kiellettyä


2 kommenttia:

  1. Vähän huvittavaa nuo liikunnallisesti aktiiviset miehet ja television katsominen. Urheilua ja urheilua. Melkein koko elämä. Onhan tietysti työ. Tuo on totta, ettei vain liikunta piristä mieltä. Mutta sitä ei pitäisi ottaa suorituksena, jotta jaksaa paremmin työssä. Liikunnasta pitäisi iloita itsessään. Sosiaaliset suhteet ovat olennainen osa elämää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Meilläkin asuu välillä urheiluhulluus, mutta ei onneksi varmaan pahimmasta päästä. Kivahan se on toisaalta, että on mielekästä tekemistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!