keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Jukka Puotila show


Jukka Puotila show. Kolmatta kertaa käytiin katsomassa ja kuulemassa, ensimmäisen kerran joskus vuosia sitten Kansallisteatterissa. Tällä kertaa Lahden kaupunginteatterissa. Loput kevään keikat näyttävätkin olevan Tampereella ja osa niistäkin lienee jo loppuunmyytyjä. Niin oli tämäkin Lahden keikka. 


Puotilahan on käynyt omassa elämässään läpi vakavan sairauden ja silmin nähden siitä hyvin selviytynyt taas esiintyväksi taiteilijaksi. Hän ei ole jäänyt mitenkään tuleen makaamaan, vaan osaa suhtautua asiaan jo kevennetysti. 


Aikaisempina vuosina hän keskittyi enemmän imitoimaan, mutta nyttemmin on tullut enemmän mukaan stand up -komiikan tyyppisiä jutteluita. Se ei ole yhtään huono asia. Hyvin hän veti 1t 50 min (sis. väliaika) kestäneen keikan ja pienet encoret vielä päälle. Melkein uskallan väittää, että Puotila on hauskempi kuin maailman hauskin mies Ismo Leikola. Molempien jutut ovat enimmäkseen ulkoa opeteltuja eikä kumpikaan kehittele tarinoita siitä hetkestä ja paikalla olevasta yleisöstä. Puotila peittoaa Leikolan mennen tullen ainakin siten, että hän ei viljele alapään juttuja juuri lainkaan. Leikolalla jutut ovat menossa siihen suuntaan aina vaan enemmän. 


Jukka Puotila on uskomattoman taitava imitoimaan mm. Juha Sipilää, Tarja Halosta, Paavo Lipposta, Jussi Halla-Ahoa, Hjallis Harkimoa ja nuorta sekä vanhaa Vesa-Matti Loiria sekä Sauli Niinistöä ja Andy McCoyta. Ja ketä näitä nyt on. Paavo Lipponen yhtenä. Jotkut näistä ovat aika ”helppoja”, mutta ei se tee Puotilasta mitään rimanalittajaa millään lailla. Hyvät, persoonalliset imitoitavat ovat vähenemään päin. Meillä Isäntäkin intoutuu välillä imitoimaan Andya ja se hetki tulee aina yllättäen ja pyytämättä. 


Paras osuus showssa tällä kertaa oli ”Kimi Räikkönen”, joka selvitti näkemyksiään omasta toimeentulostaan. Lavalla kuultiin myös muutamaa urheilutoimittajaa työssään, ”Antero Mertarantaa”. ”Mikko Hannulaa” ja ”Paavo Noposta”. 


Paavo Väyrysen ja Esko Ahon voisi kyllä jo jättää repertuaarista kokonaan pois. Eihän heitä kukaan kohta enää edes muista eikä heitä nähdä kovin usein mitään julkisuudessa laukomassa. Parempi estradi tällaiselle showlle olisi joku pienempi tila, jossa esiintyjän kasvojen ilmeet näkyisivät takariviinkin paremmin. Ne ovat tärkeä osa esitystä. Istuimme rivillä seitsemän eikä siihenkään näkynyt tarpeeksi hyvin salissa, jossa on satoja istumapaikkoja.

Kuva: lippu.fi
Ei kaupallista yhteistyötä Jukka Puotila, lippu.fi, Ismo Leikola /Erikoiset Asiantuntijat
Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty


2 kommenttia:

  1. Jukka Puotila on kyllä nerokas näyttelijä. Te saitte nauttia hänestä livenä! Minä ihailin häntä aikoinaan televisiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Ollaan tosiaan "fanitettu" häntä jo pitkään, mutta olisi voinut käydä kyllä häntä Kansiksessakin katsomassa. Suosittelen, jos vaan on mahdollista mennä vielä tänä keväänä Tampereen Komediateatteriin katsomaan showta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!