lauantai 15. kesäkuuta 2019

Lahjavinkkejä juhlakauteen

Juhlakausi on taas ”täällä”.  Tai siis yksi niistä.
Ylioppilaat ja monet valmistuneet on jo lahjottu ja juhlittu. Asiantuntijatkin ovat itse päässeet nauttimaan kevään kekkereistä. Ei kuitenkaan mitään hätää, vielä on kesää jäljellä ja suurin osa kesän hääpareista ja rippilapsista juhlimatta. Syntymäpäiviä, harjannostajaisia ja kanarialinnun kastajaisia vietetään tietenkin ympäri vuoden. Asia on siis alati ajankohtainen.

Tällä kertaa asiantuntijat pohtivat erikoisia lahjavinkkejä erityyppisille juhlakaluille. Pyrimme lahjavinkkien valinnassa huomioimaan erityisesti ilmastonmuutoksen ja toisaalta vintagen tarjoamat mahdollisuudet sekä lahjansaajien erityistarpeet ja kiinnostuksen kohteet käänteisesti. Päämääränä on rohkaista lahjansaajia astumaan mukavuusalueensa ulkopuolelle ja löytämään kokonaan uusia harrastuksia sekä muutenkin aktivoitumaan erilaisilla elämänalueilla.

Käkikello varttuneemmalle henkilölle kerrostaloon. Sopii hyvin esim. 70- vuotislahjaksi vaikka poikamiesisännälle. Saa aikaan monta juttutuokiota seinänaapurien kanssa. Voidaan yhdessä muistella, millaista oli aikanaan maalla mummolassa. Parhaimmassa tapauksessa saadaan kokoon ylimääräinen yhtiökokous, jossa tarjotaan kahvia ja pullaa taloyhtiön lukuun.

Vanha ruosteinen leikkuupuimuri kaupunkilaiselle ilmasto- ja ympäristöaktivistille häälahjaksi rivitalon pihaa koristamaan. (Tämä ei ole kannanotto mihinkään.) Ei tarvi leikata nurmikkoa koko kesänä, kun rotjake vie kaiken tilan pihasta.Tästä riittää purettavaa ja kierrätykseen vietävää pidemmäksikin aikaa. Samalla voi tutustua agraarikulttuurin teknisempään puoleen. Eipähän pääse tuore avioliitto liian pian väljähtymään, kun muutakin puuhaa riittää pitkälle syksyyn sen tavanomaisen lisäksi.

Kasvo-, käsi- ja jalkahoito kosmetologiopistolla viriilissä iässä olevalle miehelle. Sopii hyvin esimerkiksi 40v täyttävälle herrahenkilölle, joka on tarkka ulkonäöstään ja ymmärtää myös naiskauneuden päälle.

Sukellusvermeet uimataidottomalle kuivan maan kusiaiselle, joka asuu kaukana Järvi-Suomesta. Mainio ratkaisu vaikkapa 50-vuotislahjaksi. Tässä joutuu lahjansaaja jo näkemään vähän vaivaa. Ensin alkeisuimakouluun, sitten jatkokurssille, seuraavaksi tekniikkauimakouluun. Ja vasta sitten alkaa sukelluskurssit. Uudenkarhea sukelluspuku odottelee henkarissa ja motivoi mukavasti harjoittelemaan. Harrastuksesta voi kehkeytyä vaikka uusi ammatti ja yläikärajaa ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!