torstai 13. kesäkuuta 2019

Mummo meidän kylältä R.I.P. (Mummotrilogia, osa 1)


Hän lähti paremmille köpöttelypoluille n. vuosi sitten. Miten surullista. Niin herttainen ja hauras ihminen, melkein 90v. Paljon elämässään kokenut ja kovin sairaskin, mutta ei silti mikään uhriutuja. Ainoan lapsensa joutui hautaamaan vielä vanhoilla päivillään. Hän oli viehättävä yhdistelmä melko jyrkkiäkin mielipiteitä ja kuitenkin hyvin herttainen ja empaattinen.

Pidän aikaansa seuraavista iäkkäistä ihmisistä. Heidän kanssaan on helppo ja mukava keskustella, kun havaintokyky yhdistyy hienolla tavalla elämänkokemukseen. Ei ole niin kivaa, jos jompikumpi puuttuu tai on toista selvästi suppeampi. Tämä mummo käytteli lisäksi  tablettia ja älykännykkää näppärämmin kuin moni alle viisikymppinen. Kesken juttutuokion piti tarkistaa, joko lapsenlapsi on vastannut whatsapp-viestiin.

Toisen saman kylän asukkaan musta isokokoinen koira oli hänen mielestään rodultaan mulatti :). En tiedä tarkalleen, mitä rotua hän tarkoitti, mutta kyseinen koira on ilmeisesti espanjanvesikoira. Mummon perheessä oli itselläkin ollut koira jo ennen kuin me ehdimme tutustua. Kyllä koiraihmisen erottaa koirattomasta, koira varsinkin. Meidän haukkulin kanssa mummolla oli läheinen suhde. Vieläkin tämän kauniin pastellinsävyisen puutalon ohi lenkillä kulkiessamme haukkuli vilkuilee taloon päin ja selvästi ikävöi iäkästä asukasta. Kuten minäkin.

Julkaistu omaisten suostumuksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!