torstai 25. tammikuuta 2024

Paljon melua tyhjästäKatsoin netistä ihan varta vasten kuntosaliharjoittelun lomassa sen paljon puhutun tv-haastattelun, jossa haastateltavan paikalla oli ohjaaja Tiina Lymi. 

Hirmuinen meteli ja raakkuminen oli somessa hänen käyttäytymisestään kyseisessä haastattelunpätkässä. No joo, alussa ehkä vähän vilkuili seinille ja nyppi puseroaan. Ja oli ehkä hiukan ylimielinenkin, ihan vähäsen. 

Haastattelijan kysyessä kummasta hän tykkää enemmän, näyttelemisestä vai ohjaamisesta, tuli napakka vastaus, että: ” Enhän mä ole näytellyt kymmeneen vuoteen.” Ekana tuli mieleen, että hän ylensi siinä itseään ohjaajana. Mutta saattoi olla niinkin, että se oli napautus näyttelijöitä värvääville tahoille siitä, ettei keski-ikäisille (ja keskinkertaisille?) naisnäyttelijöille oikein tahdo riittää rooleja. Pitäisi kai olla joku pamelatola, jotta saisi rooleja uusista elokuvista.

Jos ei tätä edellä mainittua älämölöä olisi ollut, en ehkä olisi pitänyt hänen käytöstään mitenkään niin kovin erikoisena. Onhan hän kuitenkin taiteilija eikä meistä ihan tavan tytteleistä ja jampoista ole eikä tule elokuvaohjaajia. Saattoi olla hänellä myös jo vähän väsymystä ja stressin purkautumista, kun vuosien käsikirjoitus- ja ohjaustyö oli vihdoin purkissa ja valkokankaalla. Aikuisroolien esittäjätkin olivat vuoden päivät opetelleet Ahvenanmaan murretta. 

Uskokaa vaan, niin tämä elokuva tulee putsaamaan pöydän, kun tämän vuoden Jussi-patsaita jaetaan. Nimenomaan ohjauksesta ja naispääosasta. Ainakin niistä.

Kuva: Wikipedia

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty. 

Ei kaupallista yhteistyötä2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!