keskiviikko 24. toukokuuta 2023

Mitä ihmettä, Pride?Pride Helsinki alkoi tehdä politiikkaa sillä, että sulki pois yhteistyöstä kokoomuksen ja keskustan, joiden riveissä osa poliitikoista vastustivat translakia.

Vaikka sanaa suvaitsevuus ei enää yleisesti käytetäkään, käytän sitä tässä. 

Missä nyt ovat suvaitsevuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, kun löytyy poliitikkoja, jotka ovatkin eri mieltä translaista?  

Alunperinhän Pride-liike koski sukupuoliin ja seksuaalisuuteen liittyviä yhdenvertaisuusasioita. Nyt mukaan on vedetty kaikki ihmisoikeudet. Puhutaan, että keskustalaiset ja kokoomuslaiset poliitikot eivät puolustaisi ihmisoikeuksia. 

On unohtunut, että ihmisoikeuksia on paljon muitakin. Milloin Pride alkaa marssia esimerkiksi tyttöjen ja poikien yhdenvertaisen koulutuksen puolesta? Tai kampanjoimaan tyttöjen sukuelinten silpomista vastaan?

Poliittisella tempullaan Pride ampui omaan nilkkaansa. Jos haluaa edistää asiaansa, pitäisi olla itse suvaitsevainen ja ottaa huomioon toisenlaisetkin näkemykset. Menikö Pride nyt vähän hiekkalaatikkotasolle? Mä en leiki sun kanssa, koska oot eri mieltä mun kanssa? 

Tätä postausta ei olisi varmaan pitänyt julkaista, koska kura tulee lentämään.

Kirjoittajalla ei ole mitään translakia vastaan, paitsi että valinnan vapaus näissä asioissa pitäisi säästää vain täysi-ikäisille. 

Kuva: Pixabay

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty. 

Ei kaupallista yhteistyötä.2 kommenttia:

  1. Niinpä, tasa-arvon kannattajat epätasa-arvoisia. Ehkä vain harkintavirhe. Toisaalta en itsekään pidä em. puolueista, jotka ovat osin arvokonservatiivisia. Näin maaseudulla tämän huomaa.

    VastaaPoista
  2. Tottakai saa olla erimieltä, jos nainen haluaakin olla mies, niin olkoon, mutta anna minun olla erimieltä, hulluksi tää mailma on muutenkin mennyt, ei minun lapsuudessa ja nuoruudessa puhuttu mistään translaista, tai trans ihmisistä, marssit ei nyt mitään auta.
    Koulussa oppilaat saa laulaa kääriän juomalaulua, mutta jos pitäisi laulaa virsi, niin täytyy kysyä lupa vanhemmilta, naurettavaa, virren laulaminen on kai vaarallista, mutta juomalaulu ei, kaikki menee päälailleen, ja yhä hullumaksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!