perjantai 3. helmikuuta 2023

Viimeinen perheillallinen

 Kanadalaisen Shari Lapenan kirjoittama psykologinen jännäri Viimeinen perheillallinen (Not a Happy Family, v. 2022) piti otteessaan alusta loppuun saakka. Tarinassa oli aineksia, jotka koskettavat lähes jokaista: sisarkateutta, eriarvoista kohtelua vanhempien taholta, vanhempien odotusten kariutumista, pieniä ja suuria salaisuuksia. Miljonäärivanhempia on harvemmalla, mutta pienemmistäkin perinnöistä tapellaan. Mutta kuka olisi valmis murhaamaan omat vanhempansa miljoonien vuoksi. Vai onko murhaaja joku muu, kaunainen ja katkera läheinen, joka jotenkin voisi hyötyä miljonääripariskunnan kuolemasta.

Tarina alkaa murhista ja sitten tapahtumia aletaan keriä auki lähimenneisyydestä ja nykyisyydestä käsin. Yhdellä jos toisella on jotakin salattavaa, myöskin edesmenneillä vanhemmilla ja lukijaa johdatellaan hienosti harhaan. Enhän siis taaskaan arvannut lopputulemaa. Murhatun pariskunnan kaikilla kolmella aikuisella on kullakin omat taakkansa ja ehkä syynsäkin vihata vanhempiaan.

Tarinassa ei ollut mitään huikean erikoista, mutta kelpo jännäri tämä on, kuten kirjailijan aiemmatkin jo lukemani teokset: Hyvä naapuri ja Vieras talossa. Tämän viimeisimmän kuuntelin BookBeatin valikoimista Sanna Majurin lukemana. Hän on yksi lempilukijoistani.

Teos on julkaistu tammikuussa 2023 Paula Takion suomentamana.

Kuva: Erikoiset Asuantuntijat / BookBeat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!