lauantai 31. joulukuuta 2022

Tervetuloa uusi vuosi

 

Olen tilannut Me Naiset -lehteä jo vuosikausia. Aloin tilata lehteä erään puhelun jälkeen. Lehteä kauppasi vanhempi mies. Hänellä oli ihan samanlainen ääni kuin omalla papallani. Aloin mielessäni kutsua lehtimyyjää papaksi. 

Olin muutenkin miettinyt jonkin viikkolehden tilaamista ja silloin se sitten nappasi. Laitettiin alkuun määräaikainen tilaus, jonka päättymisajan lähestyessä papalta tulisi puhelu ja voisin miettiä haluanko jatkaa tilausta. Näin tapahtui. Pappa soitti ja tilaus jatkui. Uusi soitto tulisi taas aikanaan. Ja tulikin, ja tilasin.

Tilausjaksoni oli taasen päättymässä, mutta puhelua papalta ei kuulunut. Lehden tulokin sitten loppui enkä kuullut papasta. En enää koskaan.

Tilasin lehden jotakin muuta reittiä ja pappa tuli mieleeni. Ehkä hän vain oli lopettanut lehtimyyjän hommat. Tai sitten häneltä olivat elinpäivät päättyneet. Tapahtumista on nyt useampi vuosi, mutta tänään taas tuli tämä pappa mieleeni. Uusinta numeroa selatessani lähetän ajatuksen papalle missä ikinä hän kulkeekin.


Viikkolehti jää joskus huonolle luvulle. Tänään minulla oli hyvää aikaa lukea lehteä tarkemmin läpi hernekeiton poristessa puuhellalla. Puuhellan kanssa saa olla tarkkana, että lämpö pysyy tasaisena ja tarvittaessa vähän siirrellä kattilaa, ettei hernesoppa ala porista liikaa.

Tässä muutamia itselleni mukavia nostoja lehdestä. Siis Me Naiset nro 52 (28.12.2022)Vuoden 2023 väri on aniliininpunainen jonkun värien asiantuntijayrityksen mukaan. Jippii! Hyvä uutinen - tämä on yksi lempiväreistäni. Ja toki käytän tämän värisiä vaatteita olivat ne muodissa tai eivät. Mutta vuonna 2023 olen mukana muodissa. Artikkelissa mainitaan, että kyseinen väri on yhtä aikaa kylmä ja lämmin ja se sopii täten useimmille.
Vanha tuttu juttu - perhostaputus - mutta hyvä muistutus! Laita kädet rinnan päälle ristiin niin, että peukalot ovat kiinni toisissaan sormikoukulla ja taputtele itseäsi hellästi kuin perhosensiiven kevein iskuin.
Oikein herkkusipsejä tarjolla. Makuna ruskistettu voi ja merisuola. Ei voi olla muuta kuin hyvää. Tämä pussi täytyy etsiä seuraavalla kauppareissulla.
Tryffeliöljyä, jota saa ainakin Food Market Herkun verkkokaupasta. Tätä täytyy kokeilla. Olen nimittäin haeskellut hyvää tryffeliöljyä.

Ruokasivuilla oli teemana granaattiomena ja aion kokeilla sekä tätä granaattiomenakanaa...

...että granaattiomenaribsejä. Palaan asiaan blogissa ohjeiden kera, kun koekeittiössä on ahkeroitu.

Uudenvuoden aattoiltana (eli tänään) on luvassa Elämäni biisi -ohjelmasarja. Aattoiltana menee mukavasti ohjelmaa katsellessa ja vieraiden elämän biisejä arvuutellessa. Aaton vakiokatsottaviin kuuluu klassikko Illallinen yhdelle, joka tulee TV1:ltä klo 13.15.

Tämä elokuva piti aikoinaan mennä katsomaan elokuvateatteriin, mutta niinhän se sitten jäi pelkäksi aikomiseksi. Nyt elokuvan voi katsoa televisiosta ja nähtäväksi jää onko katsomisen arvoinen.
Ristikon täytin. Oli helppo, liiankin.

Jos tähän on uskominen, vaikeat heräämiset pimeinä aamuina ovat pian historiaa. Lataa vain puhelimesi sovelluskaupasta kyseinen sovellus ja tämä "hauska ja mukaansatempaava herätyskellokonsepti auttaa sängystä ylös lempeästi."
Latasin ja tsekkasin, ja jonakin päivänä kokeilen. Ehkä.
Tai sitten vain menen illalla aikaisemmin nukkumaan. 😉Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat / Me Naiset -lehti 52 (28.12.2022), ei kaupallista yhteistyötä

10 kommenttia:

 1. Olit valinnut mielenkiintoisia juttuja. Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kyllä naistenlehdissä on usein paljon mielenkiintoista luettavaa ja uutta tietoakin, kun vaan ehtii tarkkaan lukemaan.

   Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

   Poista
 2. Hei, en tiedä näkyykö äskeinen kommentti. Mutta hyvät jutut olit valinnut. Mukavaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyllä se edellinenkin kommentti näkyi.
   Me julkaisemme kaikki kommentit hyväksynnän kautta. Joskus voi mennä hetki ennenkuin kommentti tulee julki.
   Vastaaminenkin voi näköjään joskus kestää... 😔

   Poista
 3. Ihan vaan noista lehtimyyjistä... Ystäväni oli viimeisillään raskaana ja joku lehtimyyjä soitti. Kun ei kauppa ottanut tulta hän alkoi kysellä mahdollisen asiakkaan taustoja ja viimeiseksi alkoi vongata treffejä. Juttu loppui siihen kun ystäväni sanoi, että odottaa hetkenä minä tahansa lähtöä synnärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Kyllä on lehtimyyjissä eroa, osa on vallan mukavaa porukkaa ja toiset tekevät selvästi vastentahtoisesti hommaansa. Pahimpia on tyrkyttäjät ja asiattomat, kuten tuo ystävällesi soittanut.
   Yritän aina olla ystävällinen lehtimyyjille, koska hekin tekevät työtään. Joskus kyllä ärsyttää...

   Poista
 4. Tässä Me Naiset -numerossa on ihana kansi.
  Otan tuon perhostaputuksen käyttöön heti. Se on tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Samaa mieltä lehden kannesta. Raikas vihreä, kuin uuden kasvun ja toivon synonyymi.

   Perhoshalaus on hyvä, helppo ja toimiva tapa pysäyttää ja rauhoittaa mieli ja kroppa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!