keskiviikko 21. joulukuuta 2022

Gluteeniton kasvismakaronilaatikko


Isäntä halusi loppuviikoksi lihamakaronilaatikkoa. Päätin tehdä itselleni kasvisversion. Isäntä teki oman laatikkonsa itse makaronipussin kyljessä olevan ohjeen mukaan. 

Netti pursuilee kasvismakaronilaatikon ohjeita, mutta tein omani sen mukaan, mitä sattui kaapeista löytymään. 

No gluteenittomia makaroneja meillä tietysti aina on. Raastoin pari porkkanaa ja pilkoin pienemmäksi muutaman parsakaalin nupun, parsakaalia oli pakkasessa. Sieltä löytyi myös valmiiksi pilkottua kevätsipulia. 

Makaronit laitoin raakana vuokaan, sitten porkkanaraaste sekä parsakaalit. Myös yhden paketin härkistä sulatin pakastimesta ja pilkoin joukkoon. Pieni purkki tomaattimurskaa upposi sinne myös.

Mausteiksi laitoin mustapippuria, yrttiseosta, valkosipulijauhetta ja suolaa. Ja lisäsin vähän homejuustomurua. Yhden kananmunan sekoitin tilkkaan kauramaitoa ja kumosin sen vuokaan. Lisäsin vielä kauramaitoa reippaasti niin, että makaronit ja kaikki muukin peittyi, koska raakana laitetut makaronit imaisevat paljon nestettä. 

Mitään tarkkoja määriä en tässä maininnut, koska resepti on täysin omasta päästäni. Härkistä olisi voinut laittaa vähemmänkin kuin kokonaisen 400g paketin. Jos haluaa tästä vegaanisen  version, niin jättää vaan kananmunan pois ja laittaa homejuuston tilalle jotain muuta tai jättää senkin kokonaan pois. 

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!