Uuniin menossa. |
Valion Talven herkut -lehtisestä bongasin herkullisen ja helpon ohjeen. Tuttuun tapaan tuumasin sitä hieman ensikokeilulla.
Ainekset 4 - 6 annokseen:
1 kg keitettyjä perunoita (ohjeessa kuorineen, minä kuorin)
5 - 6 porkkanaa kuorittuina (porkkanoita ei ollut alkuperäisessä ohjeessa)
5 valkosipulin kynttä hienonnettuna (2 kynttä alkup.ohj.)
25 g voita
1 pkt (170 g) sinihomejuustoa
(tuoretta rosmariinia, en laittanut, kun sitä ei ollut)
Näin valmistuu:
Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi. Kun ovat kypsiä, siirrä uunivuokaan.
Laita pinnalle voinokareita, valkosipulia ja paloiteltu sinihomejuusto (sekä rosmariini)
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Meillä perunat ja porkkanat syötiin lihapullien ja vihersalaatin kanssa.
Hyvää oli - eli jatkoon meni! 😋
Kuva: Erikoiset Asiantuntijat
Tein tätä ja kyllä oli hyvää! Vaatii ehkä kuitenkin vähän kosteutusta. Kaadoin sekaan vähän kauramaitoa, joka sopivasti antoi kosteutta perunoihin.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi!
VastaaPoistaHyvä vinkki tuo kostutus, kieltämättä perunat ja porkkanat olivat hieman kuivahkoja, mutta muun ruuan kastike tietysti auttaa myös.