keskiviikko 26. lokakuuta 2022

Kattoremontti: ready!

Oheinen kuva liittyy tapaukseen. Tiilikatto vaihtui peltikatoksi. 



Kattoremontti kestikin sitten yllättävän pitkään. Tarjous- ja sopimusvaiheessa oli puhetta noin viikosta, mutta siihen menikin karvaa vaille kaksi viikkoa. Työ oli ilmeisesti niin sanotusti haastava tai jopa työläs noiden kahden takapihan puolella olevan jiirin ansiosta. Tuuletusputket ja piipunpellitys vaihdettiin tietenkin myös uuden katon värisiin. Kattoremontin toteutti Eliittikatot Oy.

Oli ilo seurata kahden nuoren asentajan työskentelyä. Haukkulin mielen mukaista se ei ollut. Sen mielestä oli liikaa kolinaa ja pörinää ja vieraan näköisiä ukkoja liikuskeli takapihalla, mihin se olkkarin ikkunoista näkee. Täytyy sanoa, että tuollainen työ vaatii huikean hyvää fyysistä kuntoa. Molemmat asentajat olivat kyllä sen näköisiäkin, että kuntoa ja voimaa löytyy. Ja tekivät töitään tosi ahkerasti. Ei se mikään ansio sinänsä ole, mutta näyttivät pitävän työn lomassa vain yhden pitemmän tauon. Se olikin sitten usein melkein tunnin mittainen. 

Vintillä oli remontista tullutta roskaa sekä koko talon n. 27 vuoden elinkaaren ajalta kertynyttä pölyä ulkoilmasta. Kävimme sen imuroimassa pois. Pölyä oli sinne päässyt ja kertynyt yllättävän paljon. Osaltaan sitä saattoi lisätä muutaman vuoden takainen tietyömaa, joka  lähimmillään oli kivenheiton päässä täältä. Jos kivenheitto olisi vaikka 400m. 

Vintillä on lisäksi pois siivottavaa tavaraa, mikä kyörättiin sinne 21 vuotta ja rapiat sitten tapahtuneen muuton yhteydessä. Nyt kun niitä on siellä tarpeeksi kauan hillottu, ne joutavat enimmäkseen kaatopaikalle.

Vanhoja mattoja, ulkokäytössä olleita muovituoleja, tytärten vanhoja koulukirjoja. Osa pitää tietenkin säästää. Jos vaikka nukkekodin ja aapiset säästäisi. Ja meidän omat ylioppilaslakit. Ne ovat jonkun pahvilaatikon uumenissa. 

Saisivat ollakin jo kellastuneita, niin kuin tässä iässä kuuluukin. Vajaan kymmenen vuoden päästä minäkin pääsen riemuylioppilaaksi entiseen lukioon, jos Luoja suo. Luulen, että ne ovat vielä muuten entisessä kuosissaan, mitä nyt ehkä haiskahtavat varastoimiselta.

Tämä on nyt sitä niin sanottua kuolinsiivousta, joka todennäköisesti jatkuu vasta ensi kesänä tai muuten paremmalla säällä. Nyt kuunnellaan sateen tunnelmallista ropinaa peltikattoon. Tiilikatto oli sen verran hiljaisempi, että piti olla todella kova kaatosade, ennen kuin sen äänet kuuluivat sisälle asti. 

Ohessa linkit koko tarinaan.

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2022/10/tiilikaton-pinnoitus-vaihtui-uudeksi.html

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2022/07/tiilikaton-pesu-ja-pinnoitus-osa-2.html

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2022/05/tiilikaton-pesu-ja-pinnoitus-osa-1.html

Kuvat: xxxxxn kaupunki ja Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 


6 kommenttia:

  1. Kunhan on katto pään päällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tärkeeä ja katto on talon tärkein osa. Nyt ei tarvitse enää huolehtia katosta ainakaan tässä asumuksessa. Takuut ovat sen verran pitkät.

      Poista
  2. Varmaan tuntuu hyvältä kun kattoremontti on vihdoinkin valmis. Samalla tuli hiukan raivattua kaikkea tarpeetonta. Lisää remontointia/tai muuttoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuntuu. Loppui se tuhannen kolina, johon Haukkulikin meinasi jo hermostua. Itsekään ei osannut ryhtyä oikein mihinkään, ennen kuin homma oli ohitse ja tontilla ei enää ollut vieraita ihmisiä hääräämässä. Ulko-ovethan oli auki (ei lukittuna) ja he saivat käyttää wc-tiloja tarvittaessa. Nyt on kiva kuunnella sateen ropinaa, joka kuuluu ihan eri tavalla. Meidän molempien lapsuudenkodeissa on ollut peltikatto, joten sateen ääniin on totuttu.

      Poista
    2. Ja sitä tavaran määrää, mikä lähti/lähtee roskiksiin ja osa meni SPRn Konttiin, lähinnä kirjoja. Sekajätteeseen meni lopulta tosi vähän mitään, mutta energiajätteeseen lajiteltiin monta isoa roskasäkillistä. Välillä meinasi kouraista sydämestä, kun piti penkoa vanhoja muistoja. Osa tavaroista tietysti vielä säästettiinkin, vaikka niillä ei kovin suurta käyttöä tule olemaan. Voi olla, että seuraavan 20 vuoden kuluttua nekin saavat lähdön. Viimeistään.

      Poista
  3. Tarjouspyyntö kattoremonttiin pitäisi laittaa ns. vetämään, joten olen etsiskellyt kokemuksia aiheesta. Eihän tuo vajaan kahden viikon aika kuulosta edes pahalta, kun ottaa huomioon nuo tuuletusputkien ja piipun peltien vaihdon. Menee tarkan mittatilaustyön puolelle. Hyvä ajatus tosiaan käyttää tilanne hyväksi ja päästä eroon käyttämättömäksi jääneestä tavarasta. https://www.korteniemi.fi/kattojen-korjaus-ja-huolto

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!