sunnuntai 21. elokuuta 2022

Kranssihommia

 


Kun syksy lähestyy, Punaisella Tuvalla käynnistyvät erinäiset puuhat, muun muassa erilaiset askartelut. Syksystä ei ole vielä tietoakaan, kun pihamaalla käyskentelee, mutta kalenterin mukaan syyskuu lähestyy.

Olin jo jonkin aikaa sitten nostanut esille sydämen muotoon väännetyn rautalankakehikon muistuttamaan jostakin lehdestä bongaamastani ideasta. Tänään oli aika toteuttaa suunnitelma.

Ihan ensin lähdin hakemaan kanervan  varpuja. Tässä kohtaa muistutus: varpujen kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Onneksi omalla tontilla kasvaa runsaasti kanervaa, jotta niitä raaskii hieman verottaa. 

Seuraavaksi haalin kokoon muut tarveaineet eli rautalankaa ja pihdit sekä narua.



Sitten leikkasin kanervasta noin viiden sentin pituisia pikkuoksia ja kiedoin pari kolme oksaa yhteen rautalangalla nipuiksi niin, että rautalankaa jäi "yli" kehikkoon kiinnittämistä varten. 




Kiinnitin ensin sydämen yläkaariin hieman pidemmät yksittäiset varvut rautalangalla. Sen jälkeen aloin kiinnittää pikkukimppuja ylhäältä alaspäin niin, että edellisen kimpun "varsi" jäi aina seuraavan alle.





Kun olin peittänyt koko kehikon kanervilla, kieputin narua varpujen ympäri ja lisäsin lopuksi ripustusnarun.



Ai että, kun tuli nätti 💜





Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.


3 kommenttia:

  1. Voi kuinka kaunis, kiva idea. Kanervat varvut sopivat niin täydellisesti kranssiin. Kiitos vinkistä, minäkin taidan hyödyntää kanervoja.
    Aurinkoista elokuun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Oikein herkän kaunis kranssi! Kyllä puuhastelu on mukavaa, käsin tekeminen, ja vaikka tulisi hieman omannäköinen (niin kuin itsellä usein tulee ;DD sinä sentään saat siistiä aikaan) niin silti tulee hyvä mieli siitä että sai aikaiseksi. Eikä langennut kaupan muovikrääsään;)

    Runotorstait alkaa taas!! To 25.8. ilmaantuu blogiini viikon aihe ja viikko siis aikaa sitä väsätä ja laittaa kommenttilootaan linkki. Pidän sivuillani listaa julkaistuista runoista. Mitään tasovaateita ei ole, keväällä Pöllö ja Repolainen intoutuivat kirjoittelemaan ihan pystymetsästä runoja ja hyviä tuli!! Eli jos runojen kirjoittaminen/lukeminen kiinnostaa niin ei kun Sujeksen sivuille;)

    VastaaPoista
  3. Olet hiton taitava askartelemaan. Minulla ei edes unissakaan olisi syntynyt tumpeloissa sormissa noin kaunista kranssia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!