Aloin sitten eräänä päivänä tekemään Nytten ohjeella Kaikkien aikojen kantarelli-pekonipiirakkaa. Ohessa linkki ohjeeseen:
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2022/07/kaikkien-aikojen-kantarelli.html
Sillä erotuksella, että minun kantarellit tulivat pakastimesta (viimevuotisia jämiä) ja molemmat sipulit olivat punasipuleita. Kaikki pekoni, mitä meillä käytetään, on Gourmet -pekonia, koska läski. Sekä pekonissa että omalla vyötäröllä.
Piirakkapohjan jauhoina käytin gluteenittomia kaurajauhoja, koska keliakia. Edellä mainitut jauhot sopivat oikein hyvin suolaiseen leivontaan, vaikka ei olisikaan vaatimusta gluteenittomuudesta.
Sitten sain havaita, ettei minulla mitään Koskenlaskija Ruokaa olekaan, vaikka sitä piti ostaa kaupasta. Siispä soveltamaan. Laitoin yhden purkin ruokakermaa, kaksi kananmunaa ja desiltran verran Aurajuustomurua sekä punaleimaista emmentaljuustoraastetta.
Sienet, pekonit ja sipulit maustoin suolalla ja pippurilla kuten alkuperäisessä ohjeessa. Persiljana käytin kuivattua versiota, kun ei tuoretta ollut. Lisäksi laitoin mausteeksi ruokalusikallisen verran umamia.
Tämäkin piirakka tuli siis varsinkin täytteen osalta sovellettua niistä aineista, mitä sattui löytymään. En laiskuuttani viitsinyt lähteä kilometrin päästä kaupasta hakemaan ohjeen mukaisia aineksia.
Aurajuuston rippeetkin löytyivät pakastimesta. Ja tuo oli juuri sopiva määrä. Pohjasta tuli melko murumainen. Ehkä siihen olisi voinut kaksikin kananmunaa laittaa. Ohjeesta poiketen laitoin siihen vähän suolaa ja leivinjauhetta.
Hyvää siitä tuli näinkin ja saan napostella koko piirakan yksin, koska Isäntä kieltäytyy sienistä jyrkästi.
Kuva: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!