keskiviikko 3. elokuuta 2022

Synkkä sopimus

 

Amanda Craig: Synkkä sopimus

Amanda Craig on minulle uusi kirjailijatuttavuus ja kuunneltuani tämän hänen yhdeksännen teoksensa aion lukea myös aiempia, joita ei ainakaan tällä hetkellä löytynyt kuunneltavaksi BookBeatin valikoimista. Tarkistinkin heti kirjaston nettisivuilta mitä sieltä löytyy - vain tämä nyt kuuntelemani. Höh 😔 Toivottavasti Sirpa Saari, joka on tämän teoksen suomentanut, saa pian työpöydälleen uutta käännettävää Craigin tuotannosta.

Kyseessä on jännäri, jonka lähtökohtana on vaihtokauppa. "Murhaa sinä minun mieheni niin minä murhaan sinun. Kumpikin saa täydellisen alibin." Päähenkilöitä on kohdannut onnen sijaan epäonni aviomiesvalinnoissa. Mutta eipä hätiä mitiä, suunnitelma kuulostaa alkuun varsin kätevältä. Vaan kuinkas sitten käykään.

Fiktiivistä kirjaa varten on tehty loppusanojen mukaan taustatöitä. Moni lopulta eronnut nainen ja mieskin on huonon avioliiton aikana hautonut murhasuunnitelmia - niitä kuitenkaan koskaan toteuttamatta. Harva kai olisi lopulta valmis niin äärimmäiseen tekoon. Vaikka moni myös mainitsee, että olisi helpompaa olla leski kuin eronnut - syitä tähän lienee monia, kuten merkittävä perintö tai loppuelämä ilman ikävän ex-puolison juonitteluja.

Pidin tarinasta enkä arvannut loppukäänteitä, kuten en yleensäkään. Kirjan luki ääneen Karoliina Kudjoi, jonka lukutapa ja ääni miellyttävät minua. Annan kirjalle ⭐⭐⭐⭐/5 ja lukijalle täydet ⭐⭐⭐⭐⭐/5.

Toivottavasti suomennoksia tulee lisää. Englanninkieliseenkin voisi tarttua, jos ei ala suomenkielisiä kuulua. Tosin, ainakaan kirjastosta ei englanninkielisiäkään löytynyt. Jään odottamaan...


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat /BookBeat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

1 kommentti:

  1. Yhdeksän kirjaa näyttäisi olevan kirjoittanut, taitaa olla ensimmäinen suomennos tuo Synkkä sopimus, ainakaan muita en suomen kielellä löytänyt. Hyvät dekkarit kuuluu kesään!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!