tiistai 7. kesäkuuta 2022

Vieraskynäilijämme toivottaa kauniita kesäpäiviä


Kesäkuun neljäntenä päivänä moni nuori on saanut päättötodistuksen tai valmistunut ammattiin. Onnea heille. Monessa koulun juhlissa jaetaan stipendejä hyvistä tuloksista ja ahkeruudesta. En tiedä mistä tämä perinne on kotoisin.

Ilmeisesti se ilmiö on maailmanlaajuinen. USA:ssa on tapana saada stipendi, jos on vähäosaisesta perheestä. Sen avulla voi päästä yliopistoon. Suomen tilanne on toisenlainen. Täällä voit opiskella ilmaiseksi niin pitkälle kuin rahkeet kestää. 



Meillä Suomessa on erikoinen palkitsemistyyli: Hymypatsas. Ehkä olet itse saanut sellaisen. Pidän hyvänä asiana. Stipendejä annetaan kaikkialla. Jopa armeijassa. Sellaisen meidän kuopus on saanut.

Hyvää kesää ja auringon paistetta toivotan sinulle seuraavan laulun myötä. Vielä on kesäpäiviä jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä.




Kuvat: Pixabay
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 








2 kommenttia:

  1. Eipä ollut meillä Hymy-patsaita, ei nimittäin tule minkäänlaista mielikuvaa, ei kai joka koulussa siis. Puhun 1980-luvusta.. .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvin olla, ettei kaikissa kouluissa ollut sitä käytäntöä. 1970-80 -luvuilla oli meidän koulussamme, mutta yhtään en muista, kuka sen milloinkin sai. En minä ainakaan. :) En olis kyllä ansainnutkaan. Kerrankin mottasin pihalla kaverilta senkan nenästä. Mutta se oli kylläkin vahinko. Meinasin liukastua ja käsi heilahti ja kaverin nenä osui juuri sopivasti kohdalle.

      Poista

Kiitos kommentistasi!