tiistai 21. kesäkuuta 2022

Arvauskilpailun tulos


Järjestimme äskettäin blogissamme kuva-arvoituksen pohjalta arvauskilpailun. Oikea vastaus julkaistiin eilisessä postauksessa.

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2022/06/mokkipaivakirja-2022-nro-4.html

Kaikki arvaukset olivat hyviä, mutta yksikään ei osunut ihan oikeaan. 

Niinpä arvoimme kahden puolivirallisen valvojan (Isäntä ja Haukkuli) läsnä ollessa kirjapalkinnon, jonka saa DZINNI.

Voisitko laittaa tarkemmat yhteystietosi joko blogin sähköpostiin tai tämän postauksen kommentiksi. Kommenttia ei tietenkään julkaista ja kaikki blogimme kommentithan tarkastamme itse ennen mahdollista julkaisua.

Kiitos osallistumisesta ja hyvistä arvauksista ja kauniita kesäpäiviä kaikille lukijoillemme. 

Älkää te muut polttako itseänne auringossa, kiukaassa tai kokossa eikä missään muuallakaan ja viettäkää kaikkien aikojen juhannus! Ja vesille ei sitten mennä ilman turvaliivejä, eikös niin? Myös lemmikeillä pitää olla turvaliivit.

Kävin muuten eilen näyttämässä palovammaa sotekeskuksessa haavahoitajalle, joka totesi, että se on hyvässä kunnossa ja hyvin hoidettu. Ei ole tulehtunut yhtään. Siihen laitettiin joku uudenlainen suojaava sidos, joka on monikerroksinen ja päästää kuitenkin ilmaa läpi ja kerää tihkuvaa kudosnestettäkin. Netin mukaan sellaista voisi pitää haavan päällä vaikka viikon, mutta tämä neuvottiin vaihtamaan parin - kolmen päivän päästä. Sain kaksi samanlaista sidosta mukaan hoitajan vastaanotolta. Yhteensä viidestä apteekista kävimme hoitotarvikkeita kyselemässä (Isäntä mökkipaikkakunnalla kahdesta ja minä kotipaikkakunnalla kolmesta). Missään ei tarjottu tällaista haavasidosta. Jostain verkkokaupoista niitä olisi saanut tilata, mutta ne olisivat olleet tähän puolen jalkapallokentän kokoiseen palovammaan liian pieniä. Olivat myös melko hintavia. Noin puolet pienempi sidos kuin tämä mikä minulla nyt kulkee mukana tuolla ahterin puolella, kustantaa netissä noin 10 euroa kappaleelta. Ilmeisesti koko vekotin on tarkoitettukin vain ammattilaiskäyttöön. Erinomaisen hyvää ja ystävällistä hoitoa sain julkisella puolella, jonka pisteet taas nousivat kuten myös minua hoitaneen ammattihenkilöstön. Kyllä he ovat palkankorotuksensa ansainneet moneen kertaan.

Liian usein ei nykytietämyksen mukaan sidosta saa vaihtaa ja ilmakylvyt ovat aivan last season. Näin netin mukaan. Tämä haavahoitaja ei puhunut mistään rasvalapuistakaan  mitään. Mielenkiinnolla odotan, minkä näköinen haava on huomenna jos/kun sidos vaihdetaan. Siitä iloitsen erityisesti, ettei enää tarvitse olla "p*****ttä repimässä" aamuin illoin kuten tähän asti olimme tehneet. Ja toden totta, olisi kannattanut mennä ammattilaisen käsittelyyn jo tuoreeltaan siellä mökkipaikkakunnalla. Rikkoutuneelle iholle ei pidä myöskään Bepanthenia laittaa, sen luinkin käyttöohjeesta jo mökillä. Sairaanhoitajalta sain lisäksi neuvon hankkia hunajavoidetta apteekista, kun haavan päälle on kasvanut omaa ihoa. No sitä kävin ostamassa lähiapteekista ja proviisorin mukaan sitä voi laittaa vaikka peräpukamiin. Kiitos siitäkin tiedosta ja hyvä tieto varmasti niistä kärsiville.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.


2 kommenttia:

  1. Hehheee, kiitokset noista kirjoista! Tulivat tänään postin mukana. Lueskelen tässä miehelle noita viisauksia ja hekotellaan niille yhdessä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit palkinnosta. Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!