keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Mökkipäiväkirja nro 5


Tämänvuotinen mökkilomaviikko meni monella tavalla ja kirjaimellisestikin ihan persiilleen, kuten olette jo varmaan lukeneetkin.

Säätiedotuksia katseltiin viime viikolla ja havaittiin, että koko viikon ajan olisi suht koht aurinkoista ja lämpötila liikkuisi siinä 20 asteen molemmin puolin. 

Kun en halua kuljettaa ylimääräistä tavaraa mukana yhtään enempää kuin on pakko, kävi niin, että ainakin minulla oli liian vähän vaatteita mukana. Kun lämpötila liikkuu ennusteesta poiketen siinä 12-14 C -asteen kieppeillä ja pohjoistuuli puhaltaa suoraan järveltä, niin että meinaa tukka lähteä, niin ei siinä näissä shortseissa ja kesämekoissa paljoa ulkona oleilla. 

Vielä kun tuli kompuroitua siellä saunassa, niin saunominen ja uiminenkin ovat poissuljettuja. Tänä vuonna ei panostettu edes ruokaan, vaan yritettiin senkin kanssa päästä mahdollisimman vähällä. Koska osattiin arvata, ettei pikkumökissä välttämättä ole kovin kattavaa ruoanvalmistusvälineistöä. Miten esimerkiksi laitat jotain uuniruokaa, jos ei ole ainuttakaan uunivuokaa? No tuolla mökillä loppujen lopuksi oli astiat ihan suht ok. Minä en juurikaan syö grillimakkaraa ja lihan tai muun sellaisen grillaaminen ei oikein innosta kumpaakaan. 

Sitten on vielä tuo kesäflunssa, joka häiritsee sekä omia että Isännän yöunia. Haukkuli arkana koirana ei suostu ainakaan minun kanssani lenkkeilemään edes hieholaitumen kohdalle asti, joten lenkkeilynä täytyy tyytyä laiturilla seisoskeluun ja ympärilleen pällistelyyn. No, kyllä tämäkin kotiolot voittaa. Tuulisesta säästä on se hyöty, ettei hyttysiä juuri näy. Jostain syystä nekin hyttyset, jotka pääsivät pistämään, eivät saaneet aikaan kovin pahasti kutiavia paukamia. Läyhäset oli hyttysetkin siis. 😁

Vaatteiden vähyyden ja tuulisen sään sekä flunssan vuoksi en ole lähtenyt Isännän seuraksi Helvetinjärven kansallispuistoonkaan. Hän kävi siellä itsekseen eräänä päivänä ja oli kuulemma hieno paikka. Siellä oli ollut ravintolakin, jossa ehkä olisimme voineet käydä syömässä sillä edellytyksellä, että Haukkulin saisi viedä esimerkiksi terassille. 

Isäntä oli ostanut sieltä tuliaisiksi ”Helvetin hyvää villisian lihaa” niinsanotun nötkötin muodossa, eli säilykkeenä. Yksi luontopolku oli kartan mukaan nimeltään ”Helvetistä itään”. Niinkin äärimmäisen kammottava paikka jäi tällä kertaa siis kokematta.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.

8 kommenttia:

 1. Nyt ei mökkiviikko mennyt kuin Strömsössä. Kulunut sanonta, mutta nyt niin osuva. Tuo luontopolun nimi on aikas pysäyttävä :) Toivotan parempaa kesän jatkoa ja hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja kiitos samoin! Harmi kun en päässyt tuonne Helvetinjärven tienoille tällä kertaa, mutta ehkä joskus myöhemmin.

   Poista
 2. En tiedä onko Helvetinkolu-niminen paikka tuolla lähellä, mutta sen nimisessä paikassa mieheni käväisi kun olimme kymmeniä vuosia sitten Suomea kiertelemässä. Lapset olivat pieniä ja minä jäin heidän kanssaan majapaikkaamme siksi aikaa. Harmi että flunssa ja vilu vaivasivat sinua. Kovin on tuttua tuo, että jos vaikka lämpötilan puolesta olisikin hyvä ulkoiluilma, niin tuuli muuttaa lämpötilaa kummasti. Mutta, mulla ei ole vuosiin ollut yhtäkään hyttysen puremaa kun sekä kotona että mökillä on tuuliset olosuhteet. Että puolensa on tälläkin ilmiöllä. Hyvää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli juuri se sama paikka. Ja ravintolan nimi on Helvetin Portti. Minulla oli sellanen hyttyshattu tällä kertaa mukana, mutta sitä ei nyt sitten tarvittukaan. Hyvää juhannusta myös!

   Poista
 3. Pahoittelut että mökkielämässä kaikki ei sujunut. Onpas kummallinen nimi tuo Helvetin järvi. Oikeastaan hauska. Pikaista paranemista flunssasta! Ja hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin hyvää juhannusta sinulle. Tuon tyyppiset maaston kohdat näyttää olevan aika usein nimetty helvetillä tai pirulla jossain muodossa. Pirunpesiä on varmaan aika paljon. Ja toisaalta Pyhäjärviä on varmaan muutama kymmen koko Suomessa.

   Poista
 4. Suomalainen luottaa säätiedotukseen??? Hohhhoijaaa.. .
  Annappas se Haukkuli mulle viikoksi niin saat itsetuntoisen koiran takaisin, koiran joka tietää paikkansa laumassa. Hauhau!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Mökkilomalle lähtiessä pitäisi varautua vaatetuksessa naparetkeilystä ja kaatosateesta uimarantaan ja kaikkeen siltä väliltä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!