maanantai 20. kesäkuuta 2022

Mökkipäiväkirja 2022 nro 4
No ”ihan kiva” oli kolmas mökkeilypäivän ilta. Lämmitettiin sauna normaaliin tapaan joskus klo 18 jälkeen. Minä flunssaisena en käynyt välillä ulkona vilvoittelemassa, vaan istuin kaikki löylyt putkeen, mikä tekikin hyvää hengitykselle. Isäntä lähti saunasta pois ennen minua ja lauteilta lähtiessäni avasin ikkunan. Sitten tulin alas ihan normaalia varovaisuutta noudattaen. Ja kuinkas kävikään. 

Liukastuin ja vasemman puoleinen kankku teki lähempää tuttavuutta kiukaan luukun kanssa. Kiukaan pesässä oli vielä tuli palamassa. Jalatkin menivät niin solmuun, etten päässyt siitä ahtaasta tilasta ylös, vaan suihkussa ollut Isäntä joutui kiskomaan minut pystyyn.

Vasemman jalan nimetön varvas sai myös jotain osumaa, koska nyt seuraavana aamuna (14.6.) huomaan, että se on kipeä ja mustelmilla. Kankussa on noin kämmenen kokoinen palovamma, ehkä toisen asteen, koska siitä on osittain iho rikki ja nahanpalat vain roikkuu. Mustat reunat ovat peräisin nöyhdästä, jota irtosi legginseistä, jotka laitoin yöksi jalkaan. Mitään sidostarpeitahan meillä ei tietenkään mukana ole. Antiseptistä suihketta ja Aloe-geeliä tuli otettua onneksi mukaan. Jälkimmäinen lähinnä hyttysenpistoja ajatellen. Aamulla Isäntä oli hakenut koiralenkillä lupaamansa kielokimpun, mikä sentään vähän ilahdutti. Pelkäsin, että flunssa on kolmesta negatiivisesta testistä huolimatta koronaa ja nuuhkin kielojen ohella kaikkea mahdollista voimakastuoksuista, esimerkiksi kahvia, silliä ja rommia. Onneksi hajuaisti tuntui olevan vielä tallella. 

Aamulla lähetin Isännän 25 kilometrin päässä olevaan apteekkiin hakemaan palovammaan jotain sidostarpeita ja mitä nyt apteekkari suosittelee. Yllä oleva kankun kuva oli mukana. Parin päivän päästä kankku näyttää tältä: (päivitetty 17.6.)


Eli ahkerasta hoidosta huolimatta se on oikeastaan mennyt vaan pahemman näköiseksi ja erittää kudosnestettä koko alueelta. Haavasidos on 10x20cm kokoinen ja peittää koko alueen nippa nappa, kun sen asettaa tarkasti. 

Sieltä hän saapui Bepanthen-voiteen ja sidostarpeiden kanssa ja nyt on perskannikka paketissa. No, onpahan hyvä syy jättää uiminen 🥶 väliin toistaiseksi, enkä taida muutamaan viikkoon mennä saunaankaan. Voin etäisesti kuvitella, miltä tuntui vuonna 2010 Timo Kaukosesta, joka poltti itsensä pahasti saunomisen MM-kisoissa ja joutui viikkokausiksi sairaalahoitoon.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.


2 kommenttia:

  1. Auts! Mahtaa tosiaan olla kipeä. Pikaista toipumista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä se on kipeä. Ihan on särkylääkkeitä pitänyt syödä. Ja viikossa sen paraneminen ei edistynyt juuri miksikään. Ehkä se siitä pikkuhiljaa. Kiitos kommentistasi ja hyvää juhannusta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!