keskiviikko 2. helmikuuta 2022

Suon villi laulu osa2


Minäkin yritin lukea tätä kirjaa heti uutena, mutta en silloin saanut sitä käyntiin. Sitten kun olin lukenut siitä paljon arvosteluja ja Nytten kirjoittaman postauksen täältä, varasin sen uudelleen kirjastosta ja sitäpä saikin jonottaa aika pitkään. En lähde tässä juonta enempää selvittämään, monihan on sen jo lukenutkin. 

Lieneekö tarinalla minkäänlaista todellisuuspohjaa vai ei, mutta hieno tarina se on joka tapauksessa. Mielenkiintoinen yhdistelmä murhamysteeriä ja rakkaustarinaa. Hahmoja ja potentiaalisia murhaajia kirjassa oli niin vähän, että lopputulos ei yllättänyt. Onnettomuus tai itsemurha olisivat olleet myös varteenotettavat vaihtoehdot. Ja lopulta koko murha oli tässä vain yksi osa koko tarinaa, ei ihan keskiössä. 

Tarinaa vietiin eteenpäin kahdessa aikatasossa, jotka lähenivät ajallisesti toisiaan ja yhdistyivät lopussa. Kirjan lukemisesta jäi sellainen ”hyvä olo”, vaikka siinä olikin murhamysteeri, mutta kuten sanottua, se oli tavallaan sivuosassa. Ja tavallaan ei kuitenkaan ollut.

Kirja on romaani, rakkaustarina, murhamysteeri, huikea luontokuvaus, kasvutarina, kertomus pyyteettömästä ystävyydestä, häikäilemättömästä hyväksikäytöstä, perheväkivallasta, epäoikeudenmukaisuudesta, ennakkoluuloisuudesta, ulkopuolisuudesta, ulkopuolelle jättämisestä ja jäämisestä, laumasieluisuudesta, leimaamisesta, rasismista, sukupuolten epätasa-arvosta, yksinäisyydestä, luonnonvoimien armottomuudesta, ihmisen julmuudesta, oikeudenkäynnistä, vankilaolojen epäinhimillisistä sekä inhimillisistä piirteistä, ylpeydestä, itsensä ylentämisestä, köyhyydestä, alkoholismista, äidinrakkaudesta, irtiotosta, pakenemisesta, taiteellisuudesta, keräilystä, koskemattoman luonnon monimuotoisuudesta ja julmuudesta.  

”Oikea mies itkee häpeilemättä, aistii runouden ja oopperan sydämellään ja tekee kaikkensa naista puolustaakseen. ” 

Sama pätee tietysti naiseen.

”Rakkauden eteen saattaa olla valmis vaikka rämpimään mudassa.”

Kuva: Adlibris

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 

3 kommenttia:

  1. Olen aloittanut tämän kirjan kaksi kertaa, mutta vähän aikaa kuunneltuani lopettanut. Sitä on niin ylistetty maasta taivaaseen, että olen miettinyt pitäisikö yrittää vielä kolmannen kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Kyllä kannattaisi. Alussa se on tosiaankin vähän tahmeaa, mutta kun jaksaa vähän alkua pidemmälle, niin se palkitsee.

      Poista
    2. Otan seuraavana lukulistalleni ja pinnistän tuon alun läpi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!