torstai 3. helmikuuta 2022

Kaikkien aikojen gnocchipannu

 


Vaihtelu virkistää kotikeittiössäkin. Kun arjessa on kiirettä, hoituu kokkailu rutiinilla ja samoja tuttuja ruokalajeja tulee tehtyä korkeintaan hieman muunneltuina.

Päätin tänään, että otan käyttöön "vinkki vitosen" eli kokkaan ruokia lukemieni viikko- tai muiden lehtien ohjeista. Ensimmäiseksi valikoitui gnocchipannu, jonka ohje löytyi K-Ruokalehden numerosta 1 - 2 / 2022.


Neljään annokseen tarvitaan:

😋 300 gr Snellman Maatiaispossun nopeita fileesuikaleita, tomaatti-pesto

😋 1 1/2 rkl rypsiöljyä

😋 250 gr varsiparsakaalia

😋 500 gr perunagnoccheja

😋 1 tlk Pirkka Parhaat mascarpone-pastakastiketta

😋 valkosipulia maun mukaan tai ilman (tätä ei ole alkuperäisessä ohjeessa)



Näin valmistuu:

👩‍🍳 Ruskista fileesuikaleet pannulla tilkassa öljyä. Puserra sekaan valkosipulinkynnet. Paista fileesuikaleet kypsiksi. Siirrä sivuun pannulta.

👨‍🍳 Huuhtele ja kuivaa parsakaalit. Leikkaa muutaman sentin pätkiksi. 

👩‍🍳 Lisää pannulle öljyä. Paista gnoccheja niin, että saavat hieman väriä. Lisää parsakaalit ja paista vielä muutama minuutti.

👨‍🍳 Lisää fileesuikaleet ja pastakastike  pannulle muiden ainesten sekaan. Kuumenna.


Ruoka valmistui tosi nopeasti. Ohjeen mukaan aikaa menee 30 - 60 minuuttia, mutta ei kyllä mennyt kuin 20 minuuttia. 

Gnocchipannua voi helposti muunnella niin, että käyttää vaikka kanan fileesuikaleita ja tomaatteja, paprikaa, vihannessuikaleita, munakoisoa, kesäkurpitsaa.


Wikipedia kertoo gnocchista näin: "Gnocchi (monikollinen, yksikössä italiaksi gnocco) on alun perin italialaiseen keittiöön kuuluva myky. Gnocchi-mykyjä voidaan valmistaa jauhoista tai perunasta tehdystä taikinasta."


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ohje: K-Ruoka-lehti 1 - 2 / 2022, ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!