perjantai 4. helmikuuta 2022

Hyvänlaatuinen asentohuimaus osa 2


Aikaisemmassa postauksessamme Nytte kertoi potemastaan hyvänlaatuisesta asentohuimauksesta. 

Minulla on myös kokemusta samasta aiheesta, mutta ei ihan noin rankkaa.



Ensimmäiset havainnot ovat siltä ajalta, kun lapset olivat pieniä ja olivat päiväkodissa. Muistan samanlaisen tunteen, miten maailma alkoi pyöriä inhottavasti, kun sängyssä käänsin kylkeä. En ollut silloin kuullutkaan koko asentohuimauksesta. Niin kuin ei moni muukaan, joka törmää asiaan omalla kohdallaan ensimmäistä kertaa.

Isäntä vei lapset aamulla päiväkotiin ja minä jäin kotiin kykenemättömänä lähtemään töihin. Huimaus sai aikaan oksennusreaktion ja jotenkin pääsin seinistä kiinni pidellen vessaan. 

Sen jälkeen otin pesuvadin mukaani, kun menin takaisin sänkyyn. Silmien jatkuva kiinni pitäminen pelasti edes vähän siltä helvetilliseltä pyöritykseltä. Silloin ihan oikeasti luulin, että kuolen. 

Kun seuraavan kerran läksin vessaan, otin pesuvadin mukaan ja konttasin lattiaa pitkin. Kuljetin samalla pesuvatia toisella kädellä mukanani. Välillä kävin vatsalleni lattialle pitkäkseni, kun oli niin paha olo. Vessaan ei ollut matkaa montaakaan metriä, mutta sekin matka sinne kontaten kesti tosi kauan. Oma urakkansa oli sen verran pystyyn kapuaminen, että pääsin pöntölle istumaan. 



Parissa päivässä se meni itsekseen ohi, mutta uusiutui taas parin viikon päästä. Luulin, että kyseessä oli joku pahemman laatuinen vatsatauti, eikä silloin 1990-luvulla tullut edes mieleen mennä lääkäriin. Kun oli oppinut ja joutunut selviämään kaikesta itse ja yksin eikä saanut pienistä valittaa. Eikä nuorena kolmekymppisenä tullut edes mieleen, että voisiko kyse olla jostain vakavasta. 



Kun sama toistui joskus myöhemmin vähän lievempänä, kävin työterveyslääkärillä ja sain ohjeeksi nuo samat liikeharjoitukset, joista Nyttekin kertoo postauksessaan. 

Aina silloin tällöin tuo hyvänlaatuinen asentohuimaus tulee vieraaksi, mutta siitä selviää yllättävän hyvin noilla asentoharjoituksilla. On se kyllä ihan kamalaa. 

Kuvat: Pixabay

Kuvien ja tekstin kopioiminen tai muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.


4 kommenttia:

  1. Kuten kirjoitin minä olen saanut apua siitä itsehoito tavasta minkä minä kirjoitinkin sinulle. En tästä videon mukaisesta. Minua vaivaa myös nyt taas.
    Tsemppiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Nyt en tiedä, mitä videota tarkoitit. Aikaisemman postauksen aiheesta kirjoitti bloggaajakaverini, jonka "salanimi" on Nytte. Mutta samasta asiasta puhutaan.

      Poista
  2. Mielenkiintoista! Kiitos tekstistä. Epäilen itselläni vähän samaa vaivaa nimittäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Hyvänlaatuinen asentohuimaus on aika helppo "diagnosoida", vaikkei itse olisikaan lääkäri. Kokeilepa tuota asentohoitoa. Minulla se on joskus yllättäenkin auttanut jo yhden kerran jälkeen. On menneet hiekat oikeaan putkeen sisäkorvassa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!