lauantai 5. helmikuuta 2022

Kaikkien aikojen kana-avokadosalaatti




Uusien lounasruokien testaaminen jatkui Erikoisten Asiantuntijoiden koekeittiössä.  Nyt oli vuorossa ruokaisa kana-avokadosalaatti, jonka ohje löytyi K-Ruoka-lehdestä 1 - 2 / 2022, kuten myös aiemmin kokeilemani kaikkien aikojen gnocchipannu, joka muuten meni jatkoon kolmihenkisen maisteluraadin arvioimana.



Neljään annokseen tarvitaan:

🐔 300 gr kanan sisäfileepaloja

🏺1 rkl rypsiöljyä

🌱 1/2 dl vihreää pestoa

🧂 ripaus mustapippuria

🥬 1 ps jääsalaattia

🍅 rasiallinen luumutomaatteja

🥑 2 syöntikypsää avokadoa

🧀 1 prk salaattijuustokuutioita

🌻 1/2 dl salaattisiemeniä (ohjeessa auringonkukan siemeniä) paahdettuna

🫒 tryffeliöljyä (ohjeessa neitsytoliiviöljyä)

🌱 tuoretta basilikaa 



Näin valmistuu:

🐔 🌱🧂 Paista kanat öljyssä pannulla. Mausta pestolla ja mustapippurilla.

🌻 Paahda (auringonkukan) siemenet toisella pannulla, ilman öljyä.

🥬 🍅🥑 Revi jääsalaatti tarjoiluastiaan. Pilko sekaan luumutomaatit. Halkaise avokadot, poista kivet, viipaloi avokadon sisus kuoressa ja nosta sitten viipaleet lusikalla irti kuoresta ja asettele salaatin päälle. 

🐔🧀🌻🏺🌱 Asettele kanat salaatin päälle. Lisää salaattijuustokuutiot ja paahdetut siemenet. Valuta päälle öljyä ja koristele tuoreella basilikalla.

🍽 Valmista!




Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ohje: K-Ruoka-lehti 1 - 2 / 2022, ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!