maanantai 15. marraskuuta 2021

√Ąl√§ sure......sill√§ min√§ pid√§n sinusta ūüĖ§

Tiedän, että olet monen inhokki ja olethan sinä tavallaan melko ankea. Lähestyessäsi joudut kuuntelemaan ihmisten kauhistuneita huudahduksia. Olet monelle kauhun kohde ja joskus jopa ahdistuksenkin syypää. Monet eivät sinua jaksaisi kestää, mutta pakkohan se on. Jotkut lähtevät sinua pakoon, mutta ei se sinua muuksi muuta.

Olet aidosti se mitä olet. Paljastat puolesi aina niin rohkeasti. Et esitä mitään ja yllätyksetön paluusi vuosi toisensa perään on aina niin samanlainen. Siinä sinuun voi ainakin luottaa ja se on harvinaista näinä aikoina.

Joskus saatat hieman yll√§tt√§√§kin. Tuot pienen hetken ajan valoa ja iloa pime√§n keskelle. Silloin, voit saada toviksi muutaman yst√§v√§n ja kuulla kiitt√§v√§n sanankin. Mutta n√§m√§ yst√§vyyssuhteet eiv√§t ole kest√§vi√§ - ne ovat pinnallisia ja ne ottavat toisesta irti vain sen mit√§ itse haluavat. 

En tiedä kuinka paljon ennakkoasenteet vaikuttavat siihen, että sinusta ei edes yritetä pitää. Sinut on tuomittu alimpaan hornaan vain siksi, että ei rohjeta nähdä hyviäkin puoliasi. Sillä niitäkin on.

Juuri nyt, kun katson ulos ikkunasta, en n√§e sinua miss√§√§n, mutta olet silti kaikialla. Olet omenapuun lehdett√∂miss√§ oksissa, maatuvissa lehtikasoissa, pime√§ss√§ loistavassa kynttil√§lyhdyss√§, tuulen hiljaisessa huminassa. 

Kuulen sinut sielussani soivassa surumielisess√§ s√§velm√§ss√§ - joka sykkii syd√§meni verkkaisessa tahdissa. Olet se lepo, jonka k√§sivarsille voin laskeutua ja pes√§, johon painaudun. K√§tesi ovat tyyny, johon p√§√§ni saa laskeutua ja painosi kuin peitto, joka rauhoittaa minut tyyneksi. 

Olet kuin unikaveri, joka ei herätä kesken unien, vaan antaa nukkua kun nukuttaa. Annat syödä suklaata etkä soimaa ja kehotat ottamaan lisää, jos tekee mieli. Et hoputa etkä pakota, etkä hälise etkä häiritse.

Yst√§v√§ni marraskuu ūüĖ§


Kirjoittelin marraskuusta aiemminkin:

Marraskuu vs. huhtikuu


Punainen Tupakin kääriytyy marraskuisen pimeän suojaan.Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

6 kommenttia:

 1. T√§m√§p√§ oli kiva tapa l√§hesty√§ marraskuuta ja sai sen n√§ytt√§m√§√§n jopa siedett√§v√§lt√§. ūü§Ē

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ūüėä
   Tuli √§sken mieleen, ett√§ moni sisustaa kotinsa harmaan s√§vyin, mutta luonnon harmaus ei kelpaa ūüėČ No, ehk√§ v√§h√§n eri juttu. T√§n√§√§n oli hieman sumuinen p√§iv√§. Siis taas melko harmaa, mutta samalla my√∂s pehme√§n oloinen.

   Poista
 2. Hieno teksti, sopii marraskuulle, joulukuulle se ei sovi mielestäni,
  koska kaikenlaisia keino valoja näkyy joka paikassa ulkona ja ikkunoissa, niitä on kiva katsella ja kyllä ne kohottaa mielialaa, tänä aamuna aikaisin pimeällä kun lähdin "duuniin", oli valtavan iso kuusi täynnä valoja tien varrella, pikku pensaikoissa ja omenapuissa pienempiä valoja, ikkunoissa myös, ja jollain jo sähkökynttilät, itsekkin olen laittanut kolmeen ikkunaan jo valoja.
  1½ kk. niin p√§iv√§t alkaa pidentym√§√§n, sekin kohottaa mielialaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Samaa mieltä - marraskuu on ihan erilainen kuin joulukuu, vaikkei olisi edes lunta. Joulukuussa on joka paikassa niin paljon keinovaloja koristeena ja jo joulun odotusta, että harmaus unohtuu.
   Totta muuten tuo, että kohta taas kääntyy kohti valoisampia aikoja - talvipäivän seisaukseen on aikaa reilu kuukausi. Ja se menee äkkiä!

   Poista
 3. Todella hyvä kirjoitus niin kuin sinulla on aina. Minä pidän marraskuusta kuten kaikista syksyn ja talven kuukausista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kehuista!
   Sama juttu, pidän marraskuun lisäksi muistakin loppuvuoden kuukausista. Mutta myös kaikista muistakin. Ihanaa, kun on neljä vuodenaikaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!