maanantai 15. marraskuuta 2021

Älä sure...



...sillä minä pidän sinusta 🖤

Tiedän, että olet monen inhokki ja olethan sinä tavallaan melko ankea. Lähestyessäsi joudut kuuntelemaan ihmisten kauhistuneita huudahduksia. Olet monelle kauhun kohde ja joskus jopa ahdistuksenkin syypää. Monet eivät sinua jaksaisi kestää, mutta pakkohan se on. Jotkut lähtevät sinua pakoon, mutta ei se sinua muuksi muuta.

Olet aidosti se mitä olet. Paljastat puolesi aina niin rohkeasti. Et esitä mitään ja yllätyksetön paluusi vuosi toisensa perään on aina niin samanlainen. Siinä sinuun voi ainakin luottaa ja se on harvinaista näinä aikoina.

Joskus saatat hieman yllättääkin. Tuot pienen hetken ajan valoa ja iloa pimeän keskelle. Silloin, voit saada toviksi muutaman ystävän ja kuulla kiittävän sanankin. Mutta nämä ystävyyssuhteet eivät ole kestäviä - ne ovat pinnallisia ja ne ottavat toisesta irti vain sen mitä itse haluavat. 

En tiedä kuinka paljon ennakkoasenteet vaikuttavat siihen, että sinusta ei edes yritetä pitää. Sinut on tuomittu alimpaan hornaan vain siksi, että ei rohjeta nähdä hyviäkin puoliasi. Sillä niitäkin on.

Juuri nyt, kun katson ulos ikkunasta, en näe sinua missään, mutta olet silti kaikialla. Olet omenapuun lehdettömissä oksissa, maatuvissa lehtikasoissa, pimeässä loistavassa kynttilälyhdyssä, tuulen hiljaisessa huminassa. 

Kuulen sinut sielussani soivassa surumielisessä sävelmässä - joka sykkii sydämeni verkkaisessa tahdissa. Olet se lepo, jonka käsivarsille voin laskeutua ja pesä, johon painaudun. Kätesi ovat tyyny, johon pääni saa laskeutua ja painosi kuin peitto, joka rauhoittaa minut tyyneksi. 

Olet kuin unikaveri, joka ei herätä kesken unien, vaan antaa nukkua kun nukuttaa. Annat syödä suklaata etkä soimaa ja kehotat ottamaan lisää, jos tekee mieli. Et hoputa etkä pakota, etkä hälise etkä häiritse.

Ystäväni marraskuu 🖤


Kirjoittelin marraskuusta aiemminkin:

Marraskuu vs. huhtikuu


Punainen Tupakin kääriytyy marraskuisen pimeän suojaan.



Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

6 kommenttia:

  1. Tämäpä oli kiva tapa lähestyä marraskuuta ja sai sen näyttämään jopa siedettävältä. 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi 😊
      Tuli äsken mieleen, että moni sisustaa kotinsa harmaan sävyin, mutta luonnon harmaus ei kelpaa 😉 No, ehkä vähän eri juttu. Tänään oli hieman sumuinen päivä. Siis taas melko harmaa, mutta samalla myös pehmeän oloinen.

      Poista
  2. Hieno teksti, sopii marraskuulle, joulukuulle se ei sovi mielestäni,
    koska kaikenlaisia keino valoja näkyy joka paikassa ulkona ja ikkunoissa, niitä on kiva katsella ja kyllä ne kohottaa mielialaa, tänä aamuna aikaisin pimeällä kun lähdin "duuniin", oli valtavan iso kuusi täynnä valoja tien varrella, pikku pensaikoissa ja omenapuissa pienempiä valoja, ikkunoissa myös, ja jollain jo sähkökynttilät, itsekkin olen laittanut kolmeen ikkunaan jo valoja.
    1½ kk. niin päivät alkaa pidentymään, sekin kohottaa mielialaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Samaa mieltä - marraskuu on ihan erilainen kuin joulukuu, vaikkei olisi edes lunta. Joulukuussa on joka paikassa niin paljon keinovaloja koristeena ja jo joulun odotusta, että harmaus unohtuu.
      Totta muuten tuo, että kohta taas kääntyy kohti valoisampia aikoja - talvipäivän seisaukseen on aikaa reilu kuukausi. Ja se menee äkkiä!

      Poista
  3. Todella hyvä kirjoitus niin kuin sinulla on aina. Minä pidän marraskuusta kuten kaikista syksyn ja talven kuukausista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja kehuista!
      Sama juttu, pidän marraskuun lisäksi muistakin loppuvuoden kuukausista. Mutta myös kaikista muistakin. Ihanaa, kun on neljä vuodenaikaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!