maanantai 2. elokuuta 2021

Mökkipäiväkirja 2021 kausi 2 jakso 5


Ei sitten saatu aikaiseksi lähteä soutelemaan toista kertaa, vaikka ensimmäinen souturetki oli ihan ok ja Haukkuli varsinkin tykkäsi. Tämänkertainen mökkiloma oli siitä poikkeava edellisiin nähden, että poistuttiin tontilta vain yhden kerran autolla (kauppaan), muut kerrat tapahtuivat soutaen, uiden tai vesijuosten. Patikointi ja geokätköily ei nyt napanneet yhtään, koska hyttyset ja helteinen sää. 

Joka päivä tuli saunottua ja uitua. Täällä on mahdottoman nopeasti puilla lämpenevä kiuas. Tänään perjantaina lämmitettiin se jo päivällä, että saatiin se pestyä ja kuivatettua vielä ennen nukkumaan menoa. Jostain syystä haluan itse pestä mökkisaunan. Isäntä pesee aina kotisaunan. Tällä kertaa se olikin siistissä kunnossa ja vielä siistimpään kuntoon jäi, koska edelliset eivät olleet pesseet saunan lattiaa. Siivousnatsin havaintojen mukaan. 

Kaikki kertyneet pyykit pestiin pois, niin ei tarvitse kotiin viedä likapyykkiä, paitsi lakanat sängyistä. Yksi tavoite on, että mahdollisimman vähän ruokatarvikkeita täytyisi viedä takaisin kotiin tai heittää roskiin. Niinpä loppuviikon ruokalistat on pitänyt suunnitella huolella. Ja toimia vähän ”jätemyllynä”, että saa jääkaapin tyhjäksi. Vielä en näin viimeisenä iltana pakkaa kuitenkaan yhtään mitään, koska se alkaa vaikuttaa lähdön tunnelmalta. Pitää nauttia viimeiseen hengenvetoon saakka.  

Kaupallista yhteistyötä ei ole, enkä halua muutenkaan mainostaa ilmaiseksi, mutta Lomarengas Oy:n kautta mökkiä vuokratessaan tietää aika tarkasti mitä saa. Eikä käy ainakaan sitä, että paikalle tullessa kyseisessä osoitteessa on pelkkää kuusikkoa. 

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen tai muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 2 kommenttia:

  1. Minunkin mielestä on mukavaa kun mökiltä lähtiessä jääkaapista syödään mahdollisimman tarkkaan sellaiset ruoka-aineet jotka eivät pitkää säilytystä kestä. Ja mukavalta tuntuu myös se ettei ruokia tarvitse kuljetella edestakaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Se ruoka-ainesten kanssa taiteilu antaa oman "pikantin lisänsä" tuohon mökkielämään. Joutuu vähän suunnittelemaan eikä kaikki ole niin helppoa kuin kotona. Tällä kertaa tällä vuokramökillämme ei ollut mitään kuivien elintarvikkeiden jämiä, kuten useimmiten on ollut. En käyttäisi mitään ryynejä yms. jo avatusta paketista. Jotkut eivät ole viitsineet viedä kotiinsa ja/tai tarkoittavat hyvää. Mutta silti. Jos en ihan väärin muista, niin Lomarenkaan ohjeissa kielletään jättämästä mitään elintarvikkeita mökkiin. Jo senkin takia, että ne sitten alkaa kiinnostaa muurahaisia ja muita haittaeläimiä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!