sunnuntai 29. elokuuta 2021

Karkkipäiväkirja


 

Karkkilakko oli jo päätetty, luvattu, vannottu ja aloitettu. Jokasyksyinen ja turha. Se lopahtaa aina viimeistään silloin, kun on aika kaivaa torkkupeitto esille ja sohva kutsuu väsyneen iltaisin syleilyynsä television p*skatarjonnan ääreen. Jollainhan se puute on paikattava.

Lakkoa ehti kestää parisen viikkoa ja päätepysäkille se olisi päätynyt joka tapauksessa piakkoin. Nyt se päättyi tämän kaiķkien aikojen heräteostoksen saapumiseen.



Ensimmäisenä päivänä koemaisteluun valikoituivat "lakut", jotka eivät ole lakua nähneetkään. Tiedättehän sen - kun suutuntuma on oikea ja maku väärä. Dumle oli näistä omaan suuhun kaikkein suurin pettymys. Ei maistunut kunnolla Dumle - maku oli kuin viime joululta purkin pohjalle unohtuneen väljähtynyt. Höh 😬

Tutti Frutti ei muutenkaan maistu salmiakin ja lakritsin ystävälle, joten en osaa sanoa, kuinka hyvin maku täsmäsi esikuvansa kanssa. Mutta parempaa tämä oli kuin Dumle. Kirpsakan raikas. Kuopus tykkäsi eniten tästä mausta.

Kolmikon paras oli minun mielestäni Tyrkisk Pepper -laku. Sopivan tymäkkä ja lempeä yhtäaikaa. Makuelämys muistutti mieleen jonkin aiemmin maistellun. Tämä oli hyvää - tästä setistä ainoana jatkoon.



En tiedä kuinka moni oikeasti ja oikein todella tykkää Marianne-karkeista tai varsinkaan niiden sisällä olevan suklaan mausta. Minä en - ja siksipä juuri tämä yhdistelmä ei lyönyt lemmen kipinää suussani. Liian väkevä Tyrkisk Pepper -päällinen ja Marianne-karkin suklaasydän eivät toimi yhdessä. Kun pureskelin, maut sekoittuivat oudoksi yhdistelmäksi - tuli jopa mieleen huono konjakki (hyväkään ei hivele makuhermojani 😂). Imeskellessä sai nautiskella tutunoloisesta mausta, joskin liian tymäkästä Tyrkisk Pepperistä, mutta suklaasydämestä tihkuva suklaa alkoi maistua liian pian ja siitä jäi suuhun inha maku. Eli - ei missään tapauksessa jatkoon. Monet yhdistelmät toimivat - tämä ei.



Vaan nyt oli suun mukaista makua. Se aito ja oikea Fazerin Sinisen maku, jonka sisään kätkeytyy raikas sitruuna ja marenkinen suutuntuma. Sopivan suklaisen ja makeankirpeän yhdistelmä toimii erinomaisen herkullisesti ja sopivassa määrin. Levyllinen tätä ihanuutta olisikin ihan liikaa. Hirveän hyvää, nam! 😋




Lakritsi Remix - nýt päästiin asiaan eli ytimeen. Pussissa on kuutta eri laatua, joista vain yksi on täydellisesti jotain muuta kuin lakritsia eli Tutti Frutti -hedelmäpalat. Sitä ihmettelenkin, että mitä ne tekevät lakritsipussissa. Ehkä tarkoitus on tasapainottaa lakritsiähkyä. Mukavan lempeitä lakritsiosumia suoraan makuhermoon. Ei liian salmiakkimaista eikä kirpeää. Hyvä sekoitus!





Päiväkahvilla testasin nämä paketin pikkuleivät. Fazerin Parhain -karkkipussin jääkarhukarkin maku löytyy nyt myös pikkuleivän sisältä. Maun pitäisi olla päärynäinem, mutta minulle potkii mieleen vain tummahko suklaa ja jääkarhukarkki. Ei hyvä - molemmat kuuluvat inhokkeihini. Tummaa suklaata tai sen makua ei pelasta mikään eikä varsinkaan jääkarhukarkki.

Toinen pikkuleipä on selvästi paremman makuista.  Vaaleampaa suklaata ja kinuskimaista herkkumakua. "Salty" vaan jäi kokonaan puuttumaan eli odottamani makuelämys ei toteutunut, mutta hyvää oli silti.



Aina ne siellä Fazerilla keksii näitä uusia makuja suklaalevyihin. Tämä Aveceilla höystetty maitosuklaa on ihan oiva yhdistelmä. Suklaata imeskellessä sieltä sulasta nousi kielenpäälle pikkuruisia Avecin kuorenpaloja vähän niinkuin Aveceja olisi rouskuttanut. Silti, vaikka tämä oli hyvää, syön Fazerin sinistä mieluiten sellaisenaan. Kiva näitä eri makuja on kuitenkin aina testailla.


Koko setti


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

Ei kaupallista yhteistyötä Fazerin kanssa.

5 kommenttia:

 1. Miten tällaisia pääsee testailemaan?! Minä olen armoton karkkilakkojen tekijä ja rikkoja. Hyvät päätökset kaatuvat aina. Oma sekoitukseni hedelmä+salmiakki ja joukkoon hiukan suklaata, ei petä koskaan ja sitä täytyy syödä kunnes on ähky olo ja päättää ettei koskaan enää. Kunnes seuraavana päivänä...
  Fazerinat ka Fazerin Sininen ovat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Tämä testaus oli ihan omani - eli ostin lootan Fazerin verkkokaupasta! Mutta ilmeisesti Fazerilla on joitakin virallisiakin esimaistajia 😊 Näin viikonloppuna ruokaostoksilla, että nyt näitä tuotteita saa jo kaupastakin!
   No, sinulla on sitten ihan sama meininki karkkilakkojen suhteen kuin minullakin. Vakaa päätös ja lankeaminen 😁 Ei voi mitään. Ja joku pahe voi ihmisellä olla!
   Fazerin Sininen 💙

   Poista
 2. Olen tutustunut paljon uusiin ihmisiin uudessa asuin ympäristössä, eilen sain olla häissä mukana, myös alkujärjestelyssäkin, jossa tietysti oli mahtavat täyte ja juustokakut ja paljon karkkia,suklaata, koska lapsia oli myös, sortuipa joku aikuinenkin vaahto ja irtokarkkeihin, mä en syö karkkeja koskaan, ja suklaata vain kohtuudella, sain tässä suklaalevyn jossa oli pähkinät mukana, söin vain ne pähkinät, ja isäntä suklaat, en kestä sitä kun sokerit nousee, toisia se makeus piristää, mutta minua väsyttää jos verensokeri nousee yli 10, en voi vastustaa juusto ja täytekakkua, niitä kun ei usein syödä meillä ainakaan, juustokakkua ei koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos komnentistasi!
   Juusto- ja täytekakut kuuluvat minunkin herkkuihini, mutta niitä on onneksi harvoin tarjolla - niin silloin niitä voi nauttia ihan hyvillä mielin.
   On muuten jännä juttu, että markettien irtokarkkihyllyllä on useimmiten aikuisia lappamassa karkkeja pusseihin. Minä muiden mukana. Kun mietin lapsuuttani, niin eivät vanhempani syöneet karkkeja. Korkeintaan jouluna suklaa-tai "viina"konvehteja. Eivätkä he juoneet esimerkiksi Coca Colaa. Mutta eiväthän he olleet niihin lapsuudessaan tottuneet.
   Karkit ovat ns.turhia, mutta ajattelen aina, että yksi pahe voi ihmisellä olla.

   Poista
  2. Me taas ollaan ainakin kaksi kertaa tilattu Fazerin verkkokaupasta laatikollinen, jossa on kaikki Fazerin Sinisen maut. Sitten vedettiin yksi levy illassa "puokkiin". Kyllä sellainen mässäily alkoi jo näkyä puntarissakin. Toivottavasti ei langeta enää siihen paheeseen. Joku tolkku täytyy olla. :DD

   Poista

Kiitos kommentistasi!