keskiviikko 25. elokuuta 2021

Kaikkien aikojen makkarapelti tuunattuna

 

Makkarapelti tuunattuna

Alkuperäinen ohje:


Erikoisen Asiantuntijan kotikeittiössä kokeillaan ahkeraan uusia ruokaohjeita ja tuunataan niitä joko heti tai ainakin seuraavalla kokkauskerralla. 

Ilman viiletessä tuli mieleen kaivella esiin uuniruokien ohjeita ja makkaran ystävänä ensimmäisenä tarttui käsiin makkarapellin ohje. Jännä juttu muuten. Kesällä meillä ei juurikaan tehdä uuniruokia pl. kaalilaatikko, joka on ihan parasta varhaiskaalista tehtynä. Pataruokiinkin siirrytään vasta loka-marraskuulla. Peltiruoka on ehkä sellainen välikausiruoka - kun uunin tohtii jo lämmittää, muttei posottaa sitä päällä tuntitolkulla. Mikähän perintötekijä tähänkin aivoitukseen vaikuttaa - toimintatapa on nimittäin iskostunut lujasti kiinni.

No, miten siis tuunasin? Muuten tein ruuan ohjeen mukaan, mutta lisäsin päälle paketillisen Pirkan grillijuustoa kuutioituna ja viimeisenä ennen uuniin laittoa lusikoin juustokuutioiden kylkeen Paholaisen paprikahilloa.
Paholaisen hilloa sopii lisätä myös valmiiseen annokseen.

Tuunattu versio toimi erinomaisesti. Kolmihenkinen maisteluraati antoi hyvät arvosanat ja totesi: "Jatkoon!" Tosin, kokki saattaa taas tuunata seuraavallakin kerralla.

Pirkan grillijuusto 250 grPaholaisen paprikahilloOnko sinulla jokin ruokaohje, jonka kaivat aina esiin syksyn saapuessa?Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

Ei kaupallista yhteistyötä.

4 kommenttia:

 1. Makkuria! Nam! :D

  Ite liikun keittotaitojeni ylärajoilla kun syön Jalostajan purkkihernekeittoa kylmänä suoraan purkista... :D Nii ja mikrokaurapuuron ossaan tehä :)

  Jos kuitenki kahtelis tuon makkarapellin ohjeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Makkara on aina makkaraa 👍
   Kokeile ihmeessä, helpolla hyvää!
   Kun laitat blogiimme hakusanat "Kaikkien aikojen" löydät monta helpooa ruokaohjetta.
   Pian on tulossa yksi uusikin HK:n blöö -herkkuresepti.

   Poista
 2. Makkaraa tässä alkoikin yön pimeydesä tehdä mieli, kun tämän luin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Makkara on yksi parhaita yö- ja lohturuokia!
   😋

   Poista

Kiitos kommentistasi!