sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Kohonnut riski

 

Nina Lykke: Kohonnut riski


Ratkiriemukasta ja oivaltavaa tekstiä. Tarina, joka voisi kertoa melkein kenestä tahansa keski-ikäisestä pariskunnasta iloineen ja ongelmineen. 

Pariskunnan, Elinin ja Akselin tarinaan linkittyvät heidän vanhempansa ja lapsensa. Elämään kuuluu työkavereita ja ystäviä, tympääntymistä työhön ja arkeen. Mukaan kuvioihin liittyy Björn,  Elinin entinen poikaystävä vuosien takaa. Voisiko ulkopuolinen suhde olla avain kaikkeen.

Aksel on hurahtanut urheiluun ja Elinillä on taasen kultakalamaljan kokoinen viinilasi. "Yksi lasillinen viiniä sallitaan!" Yhtäkkiä Elin tajuaa, ettei hän tarvitse enää lasillistaan. Riippuvuuden kohde on vaihtunut viinistä Björniin.

Elin on yleislääkäri, joka kokee turhautumista työssään ja purkaa paineitaan vaiteliaalle Tuurelle, joka kuuntelee auliisti. Moni solmu aukeaakin Tuurelle tarinoidessa. Niinkuin tiedetään, asioista täytyy puhua ja juuri tästä syystä jokainen meistä tarvitsisikin ainakin yhden Tuuren. 

Luin aiemmin tämän norjalaisen Nina Lykken romaanin, josta kirjoitin jo postauksen:Molemmissa kirjoissa on vähän samanlaisia teemoja. Päähenkilö pohtii ihmissuhteita, elämän merkitystä ja odotuksia. Pidin kirjan kaunistelemattomasta suorasta puheesta niistä asioista, joihin lukijana löysin helposti yhtymäkohtia. Huumori on älykästä ja tummasävyistä. Myös yhteiskunnallisiin epäkohtiin viitataan hienosti huumorin keinoin.

Toivon, että Nina Lykkeltä ilmestyy pian uutta luettavaa. Suosittelen tätä kirjaa erityisesti keski-ikäisille, koska tietyt asiat voi tunnistaa vain ne koettuaan 😂 Myös riski monenmoisiin asioihin kohoaa iän myötä!


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat / BookBeat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.


6 kommenttia:

 1. Pitääpä panna kirjalilijan nimi muistiin. Siis mieleen, en käytä muistilappuja. Keski-iän kuvaukset kiehtoo, ja jos kirjaan voi vielä samastua, sitä mukavampaa. Rauhaisaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Minäkin yritän muistaa asioita, kuten tapaamisia ilman apuvälineitä. Olen onnistunut aika hyvin. Uusien tuttavuuksien nimet eivät meinaa jäädä mieleen, samoin kuin jotkut nimet oikein kaukaa omasta historiasta meinaavat unohtua.
   Kirja kertoo hyvällä huumorilla keski-iästä. Suosittelen!

   Poista
 2. Harva kirja on saanut minua ääneen nauramaan. Tämä sai.
  Mukavaa uutta viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! Kirjan täytyy olla tosi hauska, jotta minulta irtoaa ääninauru. Tätä lukiessa kävi niin, useastikin!

   Poista
 3. Kiitoksia kirjavinkkauksesta!!!
  Kuullostaa hauskalta ja hyvältä kesälukemiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Suosittelen koneilemaan, josko sinäkin tästä pitäisit!

   Poista

Kiitos kommentistasi!