sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Mustavalkoista vai värikästä


Tämä ei ole juttu trendikkäästä sisustamisesta. En aio myöskään kertoa teille valokuvista tai tv-lähetyksistä ennen ja nyt. Enkä selittää sitä, että musta ja valkoinen eivät ole värejä. Tai että musta imee kaiken valon ja valkoinen taas heijastaa kaiken valon pois. Eikä tänään pohdita sitäkään miten eri aallonpituudet ja värit liittyvät toisiinsa.

Idea juttuuni syntyi netistä lukemistani artikkeleista, joissa toisessa esiteltiin sateenkaaren värinen suojatie ja toisessa kerrottiin siitä, kuinka paikalliset poliisit olivat kieltäneet kyseisen suojatien.

Omassa kotikaupungissani ja muutamassa muussakin on maalattu asfaltille, jalkakäytäville, värikkäitä räsymattoja ja muutakin värikästä katutaidetta. Tosi kivan näköistä ja uskoisin, että väriläiskät ilahduttavat suurinta osaa "katutaiteen tallaajista".

Mutta nyt nämä suojatiet olivatkin kannanotto tai muu vastaava näkyvyyden kinuaminen sateenkaariväelle. Se siitä tasa-arvoisen kohtelun toiveesta. Se vedettiin taas tälläkin tempauksella vessanpöntöstä viemäriin. Ei tasa-arvoisuus vaadi kenellekään erityistä huomiota. Lisäksi suojateiden värittäminen sateenkaaren väreillä rikkoo tieliikennelakia. Siihen ei kai ole mitään vastaan sanomista. Lakia ei voi rikkoa. Laki on kaikille sama. Se on tasa-arvoa, jos mikä.

Ei edes jaksaisi ottaa asiaa mielen päälle. Mutta kun en yhtään ymmärrä tätä kohkaamista, joka kulminoituu ihmisen seksuaalisuuden ympärille. En ymmärrä tasa-arvoisen kohtelun perään huutelua seksuaalisuuden näkökulmasta. Seksuaalisen suuntautumisen mikään variaatio ei tee ihmisestä yhtään sen arvokkaampaa tai arvottomampaa toisiinsa nähden. Kysyn vielä, että miksi sateenkaariväen kategorisoinnista puuttuu heteroseksuaalisuus, kun kerran tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta peräänkuulutetaan. Heteroväki on ikäänkuin "ne muut", kun sateenkaariväki vetää yhtä köyttä. He itse määrittelevät itsensä valtaväestöstä poikkeaviksi, vaikka syyttävät siitä juuri heitä. 

Miksi ihminen ylipäätään tulee esiin seksuaalisuus edellä? Eikö ole ihan se ja sama, mitä suuntautumista itse edustaa, jos kyseessä on mikä muu tahansa asia kuin kumppanin etsintä tai seksin harrastaminen. Ei heterokaan julista t-paidassaan, että on hetero tai tarkenna sitä miellyttääkö lähetyssaarnaaja tai "kuusysi"  saatika sitä, että ollaanko sitä edestä vai takaa vedettävää tai työnnettävää mallia.

Suomi on ihmeellinen maa. Täällä ollaan lähes kaikessa on tai off -tyyppiä, ääripäitä, olemisessa ja tekemisissä ja mielipiteissä. Nytkin, jos ääneen sanoisin, että olen samaa mieltä kuin Turun poliisi, että suojatiet tulee pitää mustavalkoisina, niin minut leimattaisiin tunkkaiseksi ja mustavalkoiseksi tyypiksi. En voi peukuttaa sateenkaariväelle ja yhtäaikaa vastustaa näitä tempauksia. Pitäisi olla aina kaikesta asian puolesta, osittain samaa mieltä ei saisi olla. Mutta olen silti.

Katutaide itsessään on mahtava juttu!


Antaa kaikkien värien loistaa!




Kuvat: Pixabay

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty

2 kommenttia:

  1. Sopiva aihe taas teillä, uutta asuntoamme kun ollaan remontoitu liki 2 kk. välillä huilattu, niin asunnossa oli synkkiä värejä mustaa ja harmaata, tummanvihreä ja sininen ja musta seinä, keittiön tasopöytäkin oli musta, valkoista ei muuta kuin vessanpytty, mutta nyt on valkoista joka puolella, valkoisuus toi valoa koko 80 neliöiseen asuntoon, ja isot viherkasvini tulee valkoista vasten hyvin näkyviin, ainut mitä ei voinut valkoiseksi tehdä on uudenaikainen hella, sellainen jossa on tasainen levy.
    *Sateenkaari porukasta mulla on oma mielipide, ne ihmiset voi olla kunnollisia, mukavia, mutta on myös ikäviä asioita heidän suuntautumisen kautta, eräs mummo oli surullinen tyttärensä puolesta, kun hänen lapset oli mummolassa, yksi lapsista sanoi mummolle:"miksi äiti nukkuu toisen tädin kanssa" kun kuulin tuon, tuska nousi sisimmästä lasten puolesta, koska niitä on paljon, myös isiä, lapset ei pysty ymmärtämään ja käsittelemään tuota ilmiötä,
    sulkevat sen sisimpäänsä ja voivat huonosti, tuo on yksi syy huonovointisuuteen, en tuomitse sateenkaari porukkaa, minulla ei ole oikeutta siihen, mutta olen surullinen lasten puolesta, myös seksihullujen äijien takia jotka käyttävät lapsia hyväkseen. Loppujen lopuksi Jumala on määrännyt sanassaan avioliiton miehen ja naisen välille,ja hänen silmissään mies miehen,ja nainen naisen kanssa on kauhistus.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi!
    Kyllä vaalea on valttia kodin seinissä ja kalusteissakin. Verhoilla ja matoilla saa sitten väriä. Musta on minulle melkein kirosana, vaatteissa ja sisustuksessa. Mutta makuasioista ei kiistellä!
    Viherkasvit kyllä tosiaan tulevat parhaiten esille valkoista tai ainakin vaaleaa taustaa vasten.
    Lasten seksuaalinen hyväkdikäyttö on melkein kaikista maailman hirveistä asioista hirveintä. Siitä pitäisi rankaista paljon rankemmin kuin nykyisin tapahtuu. Ehkä sitten ohjata hoitoon ja ottaa kyseinen ihminen loppuelämäkseen"seurantaan". En tunne mitään armoa pedofiilejä kohtaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!