lauantai 12. kesäkuuta 2021

Sori siitä


Eniten ihmetyttää kaikki. Toiseksi eniten ihmetyttää se, että varataan koronarokotukseen aika eikä tulla paikalle. Eikä edes peruta/siirretä sitä aikaa jos on sattunut joku ennalta tiedetty este. Ihan niin kuin koronarokotuspiste olisi joku supermarket, mihin voi kävellä sisään ja ulos silloin kun haluaa. 

No, täytyy myöntää, että itsekin kävelin ulos jo kymmenen minuutin kuluttua rokotuksesta, kun en malttanut istua viittätoista minuuttia. Oli olevinaan kiire johonkin muualle. Kerran unohdin mennä kynsihuoltoon ajallaan. Häpesin silmät päästäni. Kuutena päivänä viikossa yrittäjänä töitä puskeva pienten lasten ulkomaalaissyntyinen äiti jäi tunniksi vaille asiakasta ja työtä. Korvasin kynsihoitajalle menetetyn ansion saman hintaisella lahjakortilla viereiseen ruokakauppaan ja varasin uuden ajan. Mutta tämä tapaus ei vaikuttanut laumasuojaan eikä omaan tai lähipiirin terveyteen. Hän kertoi asiakkaasta, joka oli kahdesti pyytänyt siirtää varattua aikaansa viime tingassa ja lopulta ei sitten tullut paikalle ollenkaan. 

Lähes kaikki, jotka ovat koronarokotuksessa käyneet ja joiden kanssa olen aiheesta jutellut, ovat kertoneet kuinka hoitajat huutelevat nimiä, joiden omistajaksi kukaan ei suostu. Niin tapahtui silloinkin kun odotin omaa vuoroani. Ensin kymmenisen minuuttia kadulla ja vielä hetken sisätiloissa. No, ainahan voi juuttua liikenneruuhkaan tai sattua jotain muuta odottamatonta. Ei silti pidä jättää paikalle menemistä viime tippaan.Ehdotankin, että nämä kylänmiehet ja -naiset, jotka ovat varanneet ajan ja ilman pätevää syytä jättäneet sen käyttämättä, menettäisivät paikkansa jonossa. Heille lähtisi seuraavan sisältöinen kirje: ”Sinun rokotusaikasi siirtyy syksyyn. Sinulle varattu rokote on annettu toiselle henkilölle, koska et tullut paikalle sovittuna aikana. Sori siitä.” Sitten vasta voisivat varata uuden ajan, kun kaikki 16-25 -vuotiaat on rokotettu. Jospa oppisivat kasvattamaan itselleen selkärangan. No, ehkä tämäkin vaatisi kuukausien vatuloinnin ja perustuslakivaliokunnan käsittelyn ja viiden täysistunnon hyväksynnän. Ja presidentin esittelyn jajajaja... Ja silti siitä joku ihmisoikeusvaravaltuutettu tekisi valituksen korkeimpaan oikeuteen ja oppositio tekisi välikysymyksen. Ja elettäisiin siinä vaiheessa jo ensi vuoden syksyä.Koronarokotuspisteellä voisi olla sisäänheittäjänä henkilö, joka nappaisi ohi valuvasta ihmisvirrasta nuorehkon näköisiä henkilöitä rokotukseen tulematta jääneiden tilalle. Joku tarpeeksi myyntihenkinen, jolta ei saisi suunvuoroa (esim. joku puhelinmyyjä) tai sitten joku kaapin kokoinen, joka pelkällä olemuksellaan muuttaisi epäilevien tuomaiden ajatuksenjuoksun suotuisaksi laumasuojalle. 

Koska koronavirus kiertää maan päällä ja on sieltä tuleva tartuttamaan eläviä ja rokottamattomia. Muunnoksen muodossa se voi olla riittävän laumasuojan puuttuessa vaarallinen rokotetuillekin.

Kuvat: Pixabay

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 
1 kommentti:

  1. Näin videon jossa huolestunut äiti kertoi että :"älkää antako rokottaa pieniä lapsia, tai jo vastasyntyneitä, koska ei tiedetä mitä rokotus voi aiheuttaa, kukaan ei sitä tiedä onko se hyvä vai huono, ja lapset ei ole tietääkseen koronaa sairastaneet"
    Kyllä tietysti ymmärtää tuon huolen, etenkin jos pienille lapsille rokotus annetaan, pitäisi ensin katsoa vuosien päästä onko rokotus tehokas aikuisille.
    Omasta lapsuudesta muistan kun sairastin tuhkarokon, sikotaudin, vesirokon, vihurirokon, ja jokin märkärupi vielä, niihin ei kai ollut vielä rokotetta, jos olisi ollut niin ne olisi olleet suomalaisia.Olen kyllä sitten aikuisena saanut muistaakseni vihurirokkoon rokoutuksen kauan sitten.

    Mies sanoi että hän ei ole mitään näistä sairauksista sairastanut, eikä rokotuksiakaan saanut lapsena.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!