tiistai 15. kesäkuuta 2021

Miehistä shoppailua


En tiedä teistä muista, mutta minulla on haasteita saada omaa miestäni eli Ukoa mukaan ihan tavallisimmillekin kauppaostoksille saatikka muuten vaan hengailemaan ja katselemaan tarjolla olevaa tavaraa. Kirpputoreja hän ei voi sietää eikä oikein mitään ostospaikkoja, joissa pitäisi viipyä.

Siksipä minä hoidankin meillä lähes kaikki ruokapuolen ja päivittäistavaroiden hankinnat itsekseni. Saatan luuhata lähisupermarketissa toista tuntia maidonhakureissulla, mitä Uko ei pysty käsittämään. (Korona-aikana tietysti haetaan se maito ja poistutaan kaupasta). 

Uko ei myöskään tee ostoksia verkossa eli ei käytä aikaansa verkkokauppojen tavaralaareja selatessa. Eikä siksi aina käsitäkään, että mistä niitä paketteja aina postiin saapuu hänen noudettavakseen. 😉

Mutta sitten. Kesällä tapahtuu hetkellinen muutos, kun saavumme pidemmäksi aikaa oleskelemaan Punaiselle Tuvalle. Muutamia päiviä kun alkaa mökilläoloa olla takana, Uko ehdottaa kauppareissua! Sitten sitä lähdetään köröttelemään kärrytietä pitkin kohti kirkonkylää. Ukolla on ostoslippalakki päässä. Siitä tietää, että nyt on kovat piipussa eli ostoslista on tehty ja se on pitkä. 

Ensimmäiseksi pysähdytään Hankkijalle. Ennen sisään astumista Uko vetää lippalakkia enemmän takaraivolle maalaiseen tyyliin. Täältä mukaan tarttuu uusi rengas kottikärryyn, mutta sen lisäksi Uko viihtyy hyvän tovin pulttien ja muttereiden parissa ja minä ehdin tsekata puutarhaosastoa. 

Mutta kauaa ei kukkaloisto ehdi silmääni ilahduttaa, kun käsky käy ja kärry kohti seuraavaa kohdetta. K-Rauta kutsuu.

K-Raudasta mukaan tarttuu sitä sun tätä. Simolan sekatavarakaupasta kuorman päälle vielä yksi ja toinenkin juttu. Nesteeltä saa ruohonleikkuriin bensan kaikkein edullisimmin ja Tokmannilta haetaan muistilistan viimeiset tarvikkeet. Katson kelloa - mitä ihmettä - Uko on shoppaillut kolmatta tuntia! 😁

Ehdotan pullakahveja torin kupeessa pihakahvilassa. Ei se käy Ukolle. Mennään sitten Teboilille muiden lippispäisten tursakkeiden joukkoon. Mutta täytyy sanoa, että kahvi ja pulla maistuvat erinomaisilta. Kahvia ryystäessämme Uko käy ostosreissua läpi ja myhäilee tyytyväisenä, kun onnistui saamaan kaikki ostoslistan tavarat yhdellä reissulla. 

Ostoslippalakki saa pölyttyä hattuhyllyllä ensi kesään saakka.


Kuva: Pixabay

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

 1. Tiedäks meillä on ihan sama juttu, mä teen aina ruokaostokset, ja näin on jos kirppikselle mennään, ja katselen vaikka vaatteita, hän sanoo "älä niitä rättejä kato"ei hän jaksa shoppailla,ja lähtee autolle käppäilemään, kaupasta hän käy tupakat hakemassa, mutta mitään muuta ei tuo, sanon joskus että oisit tuonut jotain hyvää kahvileipää, tai itselles suklaata.
  Kahvilla ei olla pahemmin käyty, reissulla on aina termospullo ja eväät mukana, reissuilta saa mukavasti kahvin myös mukaan, itse tykkään syödä puoliväli reissua itäsuomeen jari-pekassa, hän on koiran kanssa autossa.
  Perus-suomalainen juntti,
  ja myös miehet on iänikuisia pikkupoikia, mun ikäni on mennyt häntä kouluttaessa, no onhan niitä hyviäkin puolia, esim.ei juo, ei käy ravitoloissa päivätansseissa, ei ole väkivaltainen, auttaa lapsia jos tarvitsevat apua jossain tehtävässä.
  Eläkkeellä kun ollaan, niin ollaan tiiviisti kotona 24/7 joskus kaipaisi yksinoloa,rauhallisuutta,hiljaisuutta,pian pääsee mustikkametsään ja saa pyöräillä vielä tuntemattomassa kaupungissa fiilistellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Kiva kuulla, etten ole aina shoppailuorpo. Ja varmasti on monia muitakin meidän kahden lisäksi.
   Sekin on jännä juttu, että miesten mielestä kirpputorilla on rättejä. Mutta rompetorilla ei ole romuja. Joku juttu siinä on.
   Minustakin on välillä ihan luksusta olla yksin. Niinkuin vaikka rikkaruohoja kitkemässä - ei ole tunkua seuraksi. Mutta nautin siitä, että saa olla vapaasti luonnon ääniä kuunnellen.
   Hyvää ja lämmintä viikonloppua!

   Poista
 2. Taas sain nauraa maha kippurassa postauksellesi.
  Tämä on kaiketi joku sukupuolijuttu. Meillä on sama juttu. Ja periytynyt isältä pojille (myös ei biologisille).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Mukava kuulla, että juttu kirvoitti kunnon naurut! Olisiko niin, että kun löytää tekstistä vielä jotain yhteistä omaan elämään liittyen, sitä nauraa samalla vähän niillekin.
   On tuo shoppailu varmasti ainakin vähän enemmän naisten juttu. Miehet ostaa vaan sitten tosi tarpeeseen!

   Poista

Kiitos kommentistasi!