tiistai 6. huhtikuuta 2021

Mökkipäiväkirja 2021, osa 4


Mökkiviikko on kääntynyt jo niin sanotusti paremmalle puolelle (vitsi) eli ollaan 17.3. jo yli puolessa välissä.

Muistelin illalla hyytävässä pohjoistuulessa ulkona seistessäni Haukkulia pissittämässä, että olemme kuluttaneet vuokramökkejä jo vuodesta 1994 saakka. Harmi, ettei ole tullut pidettyä päiväkirjaa tai mitään muutakaan kirjaa niistä kaikista mökeistä. Ehkä hädin tuskin muistamme ulkoa, millä paikkakunnilla ollaan käyty. 

Kaikki mökit ovat kuitenkin olleet Itä-Suomessa. Kolilla, Kaavilla, Rantasalmella, Mäntyharjulla, Enonkoskella, Pertunmaalla, Uukuniemellä, Haukivuorella, Nilsiässä, Kuusamossa sekä Mikkelissä useampaan otteeseen eri paikoissa. Mikkelin seudusta on muodostunut oikea "feivoritti". Anteeksi Länsi-Suomi, mutta jotenkin tämä itäisempi seutu on aina vetänyt pisimmän korren aluetta valitessamme. Ikimuistoisin mökkiloma oli vuosia sitten Uukuniemellä, jossa kylppärin kaapista löytyi tekohampaat ja jalkasilsavoidetta. Lisäksi mökissä oli vaatteisiin ja joka paikkaan tarttuva läskisoosin haju. Tästä kerroinkin ensimmäisessä mökkipäiväkirjapostauksessani. Ohessa linkki siihen.

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/10/mokkipaivakirja.html

Luulisi, että lähes 30 vuoden aikana olisi ehditty vuokramökkeilystä jotain oppia. Ja on opittukin. Vinkiksi potentiaalisille vuokramökkeilijöille, että kaikki kaapit kannattaa aukoa ja jokainen kahva kääntää mökkilomaa aloittaessaan, ennen kuin alkaa mitään ääneen ihmettelemään. Mukaan kannattaa ottaa talous- ja wc-paperia ainakin sen verran, että pääsee alkuun. Niitä ei välttämättä kaikilla mökeillä ole. 

Käsipyyhkeet vessaan sekä keittiöön kannattaa pakata mukaan sekä pyyhe, jolla voi tarvittaessa kuivata kylppärin lattiaa. Kahvinsuodatinpusseja muutama mukaan, kahvinporoja sekä mausteita, jos aikoo itse ruokaa laittaa. Mökeillä on usein toisten käyttäjien sinne jättämiä mausteita ja muita kuivaelintarvikkeita, mutta en ole koskaan halunnut käyttää niitä. Minun mielestäni kaappeihin ei pitäisi jättää minkäänlaisia elintarvikkeita. Vai onko kahvijauhe ennen kahvin keittämistä ja vasta keittämisen jälkeen ne muuttuvat kahvinporoiksi?

Emme mielestämme tarvinneet mökki-isännän käyttöönotto-opastusta. Hän kuitenkin pyörähti ystävällisesti ovella kysymässä n. 15 minuuttia saapumisemme jälkeen, että ”Onko mitään kysyttävää?” No ei ollut vielä silloin. 

Hetken aikaa (n. puoli tuntia) meni ihmetellessä, ettei mökillä näyttäisi olevan lainkaan a) pölynimuria b) juuri muitakaan siivousvälineitä c) siivousaineita. Kaikki nämähän nyt kuuluvat perusvarustukseen. Minkäänlaista siivouskomeroakaan ei löytynyt. Kierrettiin mökki jopa ulkopuolelta, jos löytyisi joku erillinen tekninen tila, jossa siivousvälineet olisivat. Edellisessä mökissä nimittäin oli sellainen. 

No, pölynimuri sitten löytyi puolivahingossa pienemmän makkarin vaatekaapista. Muutama Chifonet-tyyppinen siivousliina ja yksi mikrokuituliina löytyi tiskikaapista. Mutta ei minkäänlaista siivousainetta eikä pyykinpesuainetta, vaikka on pyykinpesukone ja vielä hieno sellainen (kuivaava). No, onneksi oli omat rippeet otettu mukaan varmuuden vuoksi. Mitään täysiä pakkauksiahan ei kannata kuljettaa yhden viikon takia. No loppusiivoushan tehdään vasta lähtöpäivänä, että siinä mielessä ei vielä huolestuttu. Ainahan sitä voi astianpesuaineellakin siivota.

Kunnes torstaiaamuna: Isäntä avasi pesukoneen yläpuolelta kaapin, jota olimme koko ajan luulleet lämminvesivaraajaksi, ilmanvaihtokoneeksi tms. kaapiksi. Tadaa!!! Täynnä siivousaineita ja -välineitä! Jotain oli tosin löytynyt vessan allaskaapistakin. Vanha tiskiharja ja sen sellaista. Kyllä sitä välillä tunteekin itsensä tyhmäksi. 





Seuraava ja tällä erää viimeinen osa mökkipäiväkirjasta julkaistaan 8. huhtikuuta.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 

10 kommenttia:

  1. Meillä on kotona kylpyhuoneessa ihan samanlainen valkoinen kaappi pesukoneen ja kuivausrummun yläpuolella jota minäkin tänne muuttaessamme luulin joksikin tekniseksi tilaksi, mutta se onkin tavallinen kaappi. Nyt isäntä säilyttää siinä kaikenlaisia tyokalujaan ym. Se onkin niin korkealla että minä yletyn sinne vain tikkailla, jos sittenkään.
    Mukavaa uuden viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Ja meidän toisella tyttärellä ja vävyllä on juuri samanlainen kaappi kylppärissään ja se on joku ilmastointi"konehuone".

      Poista
  2. Mökkeily on mukavaa! Ihan innolla odotan, milloin seuraavan kerran lähdemme mökkilomailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Sama täällä. Seuraavaa mökkilomaa odotellaan täälläkin innolla.

      Poista
  3. Mökkilomat on mukavia, vaikka meillä ei ole noin valtaisaa kokemusta kuin teillä. Ollaan oltu Kaavilla ja Jyväskylässä. Mieluiten vastaisuudessa mekin pysytään Itä-Suomessa järvien lähellä. Meren lähelle en halua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Itä-Suomessa on myös järvien veden laatu enimmäkseen erinomainen. Tieto on peräisin Luonnonsuojelija-lehdestä.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu Kolilla käytiin ihan ensimmäisellä mökkilomalla vuonna 1994. Se oli mieleenpainuva. Lapset olivat silloin aika pieniä, mutta muistavat reissun. Kävelivät reippaasti Ukko-Kolille omin jaloin, vaikka ainakin toinen oli vielä vaippaikäinen.

      Poista
  5. Onnellisen näköinen "auringonottaja".
    Kiva, että löysitte siivous-tykötarpeet ennen poistumistanne tai ennen kuin annoitte palautetta, että niitä olisi hyvä mökillä olla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta ;). Siinä oli taas hyvä tilaisuus munata itsensä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!