sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Kanawokitto


Tämä ruokalaji ja sen nimi syntyi ihan omassa päässä. Nimi on wokin ja risoton yhdistelmä. Osittain kokosin sen edellisen päivän jämistä ja lisäsin vähän jotain aineksia. 
Ylläoleva kuva ei liity tapaukseen.

1 pkt jyväbroilerin maustamattomia isoja paistisuikaleita

1 pkt (500g) Findus Thai Classic wokkivihanneksia

1 kokonainen fenkoli

2 dl pitkäjyväistä riisiä

2 rkl kanafondia

2 rkl oliiviöljyä

1 1/2 tl savupaprikajauhetta

1tl rouhittua mustapippuria

1 tl valkosipulijauhetta

1/2 tl suolaa

3 dl kuumaa vettä

vettä riisin keittämiseen

Sekoita mausteet ja oliiviöljy broilerisuikaleiden joukkoon ja anna maustua pari tuntia. Vähempikin riittää. 

Huuhdo fenkoli ja suikaloi se pituussuunnassa pikkusormen paksuisiksi suikaleiksi.

Keitä riisi kattilassa lähes kypsäksi. Kaada keitetty riisi uunivuokaan. 

Kypsennä broilerisuikaleet lähes kypsiksi ja lado uunivuokaan riisin päälle.

Pehmitä fenkolisuikaleet lähes kypsiksi. Lado nekin uunivuokaan. 

Kypsennä vielä wokkivihannekset ja levitä ne päällimmäisiksi vuokaan. 

Sekoita kanafondi kuumaan veteen ja kaada seos vuokaan. 

Paista koko komeutta uunissa 200C asteessa vielä 15-20 min. Tarjoile valkosipulimajoneesin kanssa.

Tämän voi valmistaa ilman uuniakin, mutta jostain syystä itselläni on ilmeisesti pakkomielle paistaa uunissa kaikki minkä vaan voi paistaa uunissa.




Kuvat: Pixabay

Ei kaupallista yhteistyötä. 

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!