torstai 15. huhtikuuta 2021

Kaikkien aikojen avokadopasta

 

 

Helppoa ja hyvää avokadopastaa.


Avakadopasta-satsiin neljälle tarvitaan:

2 syöntikypsää avokadoa

2 - 3 valkosipulinkynttä

1 sitruunan mehu eli noin 1/2 desiä

0,5dl oliivi-tai muuta öljyä

1 dl kermaa

tuoretta basilikaa

suolaa 

mustapippuria

400 gr spagettia tai pastaa


 

Näin valmistuu:

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet kulhoon. Halkaise avokadot, poista kivi ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado haarukalla tahnamaiseksi. Lisää sitruunamehu. Hakkaa basilika veitsellä silpuksi ja lisää kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola ja pippuri ja sekoita.

Keitä pasta tai spagetti ohjeen mukaan suolavedessä, al dente tai kypsäksi oman maun mukaan. Valuta kiehunut pasta tai spagetti, sekoita mukaan kaikki muut ainekset ja kerma. Sekoita. Koemaista ja lisää tarvittaessa suolaa. Nauti heti. 

Namskis,maiskis.


Hakkeloitua basilikaa.


 

Alkuperäinen ohje:

 https://liemessa.fi/2012/08/maanantaisafkaa/


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

2 kommenttia:

  1. Tosi herkkua. Olen aina joskus ajatellut, että pitäisi tehdä avokadopastaa, mutta se on aina jäänyt. Nyt se on päätetty, että ensi viikolla teen, olihan pasta kuvassasi tosi herkullisen näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Tämä ruoka oli meillä uusi kokeilu ja tästä tuli heti lemppari. Nyt on jo muutamaan kertaan tehty ja aina pikkuisen tuunataan. Kuopus paistoi kanan leikkeitä ja ne sopivat hyvin yhteen, ei sekoitettu kananpaloja pastan sekaan, vaan syötiin ne ohessa.
      Sitten toisella kerralla laitoin sekaan pussillisen pakasteherneitä - hyvä yhdistelmä sekin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!