tiistai 9. maaliskuuta 2021

Kaikkien aikojen peruna-papupelti

 


Neljään annokseen tarvitaan:
- reilu puoli kiloa kiinteitä perunoita
- 2 punasipulia
- 2 paprikaa
(- sinihomejuustoa)

Mausteöljy:
- 3 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 3 tl savupaprikajauhetta

Lisäksi:
- 1 tlk mustapapuja
- varsiparsakaalia
- paistettuja siskonmakkarapalleroita

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Pese, kuivaa ja siivuta perunat ja laita uunipellille leivinpaperin päälle.
Kuori ja suikaloi punasipulit, siivuta paprikat ja lisää perunoiden päälle.
Tee paprikaöljy ja kaada perunoiden, paprikoiden ja sipulien päälle, kääntele. Murustele sinihomejuustoa pinnalle maun mukaan tai jos et tykkää, niin jätä kokonaan pois. Laita uuniin paistumaan.

Valuta ja huuhtelet pavut.
Huuhtele varsiparsakaalit. Lisää pellille, kun perunat ovat paistuneet noin vartin. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä toinen vartti. Paistoaika siis yhteensä noin puoli tuntia.

Laita paistinpannu kuumenemaan. Lisää öljy pannulle ja pursota siskonmakkarapalleroita pannulle. Paista kypsiksi niin, että pallerot saavat myös väriä.

Ota uunipelti uunista, kaada makkarat pellille ja mätä siitä lautaselle! Nam 😋

Perunat, sipulit ja paprikat uuniin menossa.

Vartin päästä lisätään pellille pavut ja varsiparsakaalit.


Alkuperäinen ohje Me Naiset -lehdessä (numero 08/2021). Ohjetta tuunattu.

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

10 kommenttia:

  1. Täytyy taas todeta se että en käytä oikeastaan mitään mausteita ruuissani, eli en pippuriakaan, tuo on hyvä ruoka mielestäni ilman mausteitakin, kaikki kelpaa, makuasia, perunat on hyviä ilman suolaakin,
    se on tottumiskysymys,suolaa saan parista ruisleivästä, kun suolaa ei lähes ollenkaan käytä, niin kyllä pelkkä ruisleipäkin tuntuu suolaiselta.
    Nyt mulla on porisemassa iso kattilallinen savupotka hernekeittoa, ja pulla taikina kohoamassa,pullat on aina kanelipullia, nyt laitoin myös kaurajauhoja, en ymmärrä mikä tuossa savun maussa on niin erikoista, että siitä tykkään, mieskin syö kaikkea mitä teen, kun itse ei viitsi tehdä itselleen ruokaa, hän söisi voissa paistettua hk.n lenkkiä, ja kastikkeena voissa paistettuja vehnäjauhoja, juu en tee niin epäterveellistä.
    ok.Hyvää päivän jatkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kiitos samoin! Sinun innoittamanasi meilläkin odottaa nyt savupotkan pala pakastimessa seuraavaa hernekeittoa, joka saattaa olla tulilla piankin. Ja siis minähän kypsytän hernekeiton uunissa. Suu tottuu yllättävän nopeasti erilaisten makujen vahvuuksiin. Sain päähäni alkaa juoda granaattiomenamenua, koska se on terveellistä. Ja onhan se. Postasin tänne blogiin äskettäin yhdestä syöpälääkärin kirjoittamasta kirjasta, jossa ylistettiin granaattiomenamehua syöpätautien ehkäisyssä. Se on ihan järkyttävän hapanta. Naama irveessä join sitä, puoli lasillista vedellä laimennettuna. En muutenkaan juo mitään mehuja enkä limsoja. Nyt kun olen sitä väkisin juonut muutaman litran, ei se tunnu enää ollenkaan niin happamalta. Se vaikuttaa oikein hyvältä janojuomalta, puoliksi vedellä laimennettuna edelleen. Sama tuntuma on sokerin kanssa. Kun sen käyttöä pyrkii aina vaan välttelemään, niin kaikki makea tuntuu suussa ihan ylimakealta. Esimerkiksi tummat viinirypäleet maistuvat ihan liian makeilta. Niitä ei voi enää syödä kuin muutaman kerrallaan, vaikka ennen meni helposti puoli purkillista.

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä ilman siskonmakkaroitakin. Saatanpa kokeilla, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä 😊
      Tässä voi helposti yhdistää kasvis- ja lihansyöjän toiveet yhdellä ruuanvalmistuksella!

      Poista
  3. Näyttää herkulliselle! Kiitos reseptistä ja aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuu hyvältä 😋
      Aurinkoista viikon jatkoa sinulle myös ☀️☀️☀️

      Poista
  4. En ole aikaisemmin tehnyt potkasta savuhernekeittoa, nyt kun sitä söin, niin huomasin että savuluut on parempia, niitä ei vain sattunut palvikaupassa olemaan, jos saat jostain savuluita, niin mieluummin niitä, ei tuosta potkasta tullut näköjään savun makua lähes ollenkaan, kumma ettei sitä saa mistään kaupoista, täältä ainoastaan vain pienestä Auran palvikaupasta, lihat tosiaan jää syömättä, täällä liikuskelee kettuja, niin vien lihat ja luut lähelle pihaa, yksi on vähän kesyyntynyt jo,ikkunan alla huusi yks yö, varmaan ruokaa minulta.
    Muuten eka kertaa laitoin kaurajauhoja pulla taikinaan puolet, tulipa pehmeitä hyviä kanelipullia.Ei 2 tyypin diabeetikkona saisi syödä vehnäjauhoja, ehkä ens kerralla teen kokonaan kaurajauhoista pullat,
    en pysty kahvia juomaan jos ei ole joku kahvileipä, mutta onhan kahvikin ihan turha juotava,kait se on nautinto sekin.

    VastaaPoista
  5. Olipas herkkuruokaa, jota kasvissyöjäkin voi syödä, kun jättää siskonmakkarat pois. Hienoa että uunia voi hyödyntää tällaisilla pataruuilla.

    VastaaPoista
  6. Taas kiva perusruoka ohje. Varsiparsakaalia me käytämme paljon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!