maanantai 25. tammikuuta 2021

Kaikkien aikojen chorizopasta

 

Mukavan mausteinen chorizopasta syntyy helposti ja vähin raaka-ainein.

 

Tarvitaan (neljälle):

300 gr pennepastaa

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

2 sipulia

vähintään paketillinen chorizo-makkaraa (enemmän on aina enemmän, alkuperäisessä Valion ohjeessa makkaraa on VAIN 125 gr, joka on A-luokan makkaransyöjälle aivan liian vähän)

250 gr Valio Koskenlaskija Ruoka&Dippi paprika (alkuperäisessä ohjeessa chili)

1 dl tuoreita yrttejä maun mukaan, esim. basilika

öljyä paistamiseen, suolaa


Paketillinen chorizoa ja pikkupaketti krakovaa oli SOPIVA määrä meille.



Näin valmistuu:

Keitä pasta kypsäksi pastapussin ohjeen mukaan.

Leikkaa paprikat suikaleiksi ja sipulit viipaleiksi. (Mikä on näiden ero - joka tapauksessa noin samankokoisiksi)

Leikkaa makkarat noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Paista makkarat, paprikat ja sipulit pannulla, kunnes paprikat hieman pehmenevät, mutta eivät mene lötköiksi. Sekoita joukkoon Koskenlaskija ja kuumenna.

Valuta pasta. Yhdistä pastaan kastike ja pinnalle tuore yrtti. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile.


Pasta kiehumassa ja sipulit kuullottumassa.

Paprikoiden väreissä on voimaa.

Nopeasti valmistuvaa, helppoa ja hyvää!

 
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
 
Alkuperäinen ohje Valion chorizopasta / ei kaupallista yhteistyötä
 
Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

  1. No kyllä näyttää hyvältä!! Nam :)

    VastaaPoista
  2. Nuoriso enimmäkseen taitaa syödä makarooni ruokia, herkullisen näköistä, hyvin harvoin syön mitään makaroni ruokaa, makaronit kun on pelkkää vehnäjauhoa, ehkä joskus kesällä makaroni menee, jos tekee jotain salaattia.Hyvä kun on nuo kuvat, niin tietää hakea oikeat aineet.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille kommenteistanne 😊 Tätä tosiaan kannattaa kokeilla, on niin helppoa ja hyvää. Itse söin tänään viikonlopun jämät ja hyvin maistui mikrossa lämmitettynäkin. Vähän terveellisemmän tästä saa, jos laittaa täysjyväpastaa ja vähärasvaista makkaraa, mutta enpäs tiedä, onko sitten yhtä hyvää 😉 Sen kerran, kun tekee pastaa, niin "kunnon aineista!"

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!