lauantai 6. kesäkuuta 2020

Mitä Katri Kulmunin erosta pitäisi ajatella?

Kuva: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Ryhdikäs teko, kirjoittaa joku netissä. Onhan se.

Tuossa asemassa olevan ihmisen olisi pitänyt ajatella nenäänsä pitemmälle esiintymiskoulutuksia hankkiessaan. Tai avustajan olisi pitänyt ajatella. Olisiko potkut kuuluneet mieluummin avustajalle?

Olisi valtiovarainministeri saanut osata maksaa esiintymiskoulutuksensa ihan itse, eikä veronmaksajien rahoilla, jos esiintyminen jännittää. Veronmaksajina me haluamme valtakunnan huipulle henkilöitä, joille esiintyminen ei ole mikään ongelma. Minuakin esiintyminen jännittäisi varsinkin tuolla tasolla enkä kykenisi moiseen. Mutta en ole siihen asemaan pyrkinytkään enkä pyri.

Ehkä asian esilletulon ajoitus olikin Kulmunille sattumoisin sopiva. Lisäbudjetin ja koronan aiheuttamien kustannusten vatuloiminen on varmasti niin iso juttu, että siinä loppuu konstit ja hermot kovahermoiseltakin valtion kirstunvartijalta.

Ei käy kateeksi Kulmunia eikä muitakaan ministereitä. Jospa tämä esiintymiskoulutusGATE olikin vaan sopiva keppihevonen ja veruke, jonka avulla Kulmuni pääsi paskahommista eroon. Ehkä Kulmunista ei muutenkaan seuraavaa presidenttiä tule, siihen hommaan on muitakin tyrkyllä.

Vuosien mittaan on ollut monenlaista sählinkiä, johon liittyen asianomainen ministeri EI ole eronnut. Eipä ole tullut niistä muistiinpanoja tehtyä, vaikka varmaan olisi pitänyt. Nämä eroamatta jääneet ministerit ovat usein olleet miehiä, koska miehet ovat aina olleet ministereinä yliedustettuina naisiin verrattuna.

Vai oliko tämä esiintymiskoulutusGATE SDP:n kosto siitä, että juuri Kulmuni oli kampeamassa Antti Rinnettä pois pääministerin paikalta? Vai onko taustalla huhut siitä, että pääministeri ja valtiovarainministeri eivät tule toimeen keskenään? Se olisi kyllä aivan liian akkamaista. Ero tuli pääministerillekin mukamas yllätyksenä. Oikeastiko? Pääministerin on täytynyt tietää tästä kohusta viimeistään silloin, kun se tuli julkisuuteen. Ellei sitten Sanna Marin ole koko sopan pääkokki. Julkisuuteen kerrotaan mitä milloinkin halutaan ja katsotaan tilanteeseen sopivaksi.

Niin, mitä tästäkin sitten pitäisi taas ajatella? Kulmunin seuraaja valittaneen viikonlopun aikana ja jossain siihen on jo väläytelty pariakin keskustalaista miestä, Matti Vanhasta ja Esko Ahoa. Joka tapauksessa näppispalstat eri lehdissä tulevat laulamaan tämän jälkeen.

Saapa nähdä, mikä kierrätys tästä on seurauksena. Ehkä Kulmuni tekee PAATEROT. Mika Lintilä valitaan sunnuntaina valtiovarainministeriksi ja Kulmunista tulee taas elinkeinoministeri? Näinhän se luottamus säilyy niin kuin Paateronkin tapauksessa. Show must go on!

Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kiellettty.


4 kommenttia:

  1. Minäkin kirjoittelin blogissani aiheesta. Yksi huomionarvoinen juttu on julkisten hankintojen kilpailuttaminen, eli tällaiset koulutuksetkin pitäisi kilpailuttaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. Tuokin olisi täytynyt avustajan tajuta ja Kulmunin itsensä olla sen verran asiasta kiinnostunut, että koulutus maksetaan muulla kuin veronmaksajien rahoilla. Kumma että tuolla tasolla ei ajatella asioita loppuun asti. Kykenemätön vv-ministeriksi siis. Ikävää, kun kepulaiset naiset ovat joutuneet säännönmukaisesti koville näissä pääministeripesteissä.

    VastaaPoista
  3. Todella outo soppa. Ei saa selvää, kuka teki ja mitä. Toivottavasti valtakunnan pystyy pelastamaan joku muu kuin nuo vanhat asiantuntijat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta. Jokseenkn ahdistavan kieroa peliä tuo politiikka. Pelkkiä oman edun tavoittelijoita täynnä. Vanhanen nimitettiin vv-ministeriksi ja 17 vuotta sitten, kun hän edellisen kerran joutui paikkaamaan kepulaista naista, mainittiin, että "rehellisin mitä kepusta löytyy". Ja niin oli vaalirahasotkuja sielläkin ja ties mitä Nuorisosäätiöjuttuja. Antti Kaikkonen on myös saanut esiintymiskoulutusta veronmaksajien piikkiin. Miten ristuksen tyhmiä poliitikot voikin olla? Ja tämä ei ole poliittinen kannanotto, vaan yleistä spekulointia.

      Poista

Kiitos kommentistasi!