tiistai 5. toukokuuta 2020

Keksi itse parempi



Aina joskus, nykyisin melko useinkin, joku lohkaisee hauskan lausahduksen ja kohta se on kaikkien huulilla. Tai ainakin korvilla. Osa pahasti säristen.

Kivojahan ne joskus ovat. Aikanaan oli Heikki Kinnusen hokema "Onks Viljoo näkyny?" vähintään joka toisen vastaantulijan repertuaarissa. Tai PPP:n hahmon huutelema "A-pu-va!" Muistakos muuten, mikä oli tämän jatkuvasti pinteeseen joutuvan herrahenkilön roolinimi?

Näitä elämään jääviä legendaarisia sananparsia ovat laukoneet näyttelijöiden, urheilijoiden, urheiluselostajien, laulajien lisäksi valtion päämiehetkin. Muistattehan, kuka tokaisi: "Minä juon nyt kahvia" tai Kekkosen loitsuma "Saatanan tunareista" tai Veikko Vennamon  vahva usko "Kyllä kansa tietää."

Jotkut sanojen "lempinimet" ärsyttävät allekirjoittanutta (tapa, joka myöskin nousi muotiin puhua itsestään muutama vuosikymmen sitten) erityisen paljon.
Vai mitä te pidätte sanoista:

🐣 broisku
🍾 skumppa
🥃 sidukka
💶 eke
🎳 speksit
🤰 masuasukki
☀️ arska
❄ jäätävä
🌫 pöhinä
🌪 porina
🤩 huikea

sanonnoista:

😬 aikuistenoikeesti
😖 loppupeleissä
😂 loppuviimeksi
😎 lähtökohtaisesti
👼 asia vilpitön
😟 hiinä ja hiinä
🤭 isossa kuvassa
✂️ palastella
🗽uusi normaali - new normal
😤 apauttiarallaa
🤮 omnomnom

tokaisuista:

⛱ Lomalle lompsis!
🏕 Hyvät jussit!
🐱 Veljekset kuin ilvekset!
🤯 Herää, pahvi!
🏀 Ottaa koppi!
🤓 Näkyillään!
 🤼‍♂️ Näillä mennään!
💡 Valoja päälle!

jankutuksista:

😳 elikkäs
🙄 niinku
😮 siis
😖 tyyliin
😵 juurikin

muotilyhenteistä:

😬 evvk
😑 kvg
😁 asap
🙄 btw
😂 lol

huolimattomasta ääntämisestä tai kieliopista:

🧐 residentti
%  rosentti
😨 kera
🤐 ketä (kysymyksen kuka sijaan)
? kymysys
😤 tavan

nolot: (lukeminen omalla vastuulla):

🤮 etupylly
🤮 pimpallinen
🤮 pimperooni
🤮 v...ulettu
🤮 isimies
🤮 pörrökaveri
🤮 mesiherkku
🤮 herkkutikku
🤮 mamma (puolisosta)
🤮 eturömpsä

Kotioloissa minulta meinaa joskus hirttää kiinni tai palaa käämi, kun jotakin tippuu käsistä lattialle ja Uko huutaa siihen: "Klaava!" En tiedä miksi tuo näppäryys saa näkemään punaista. Ehkä siihen tilanteeseen ei huumori vaan itselle sovi. Odottelen edelleen, että häneltä pääsisi jotain lipsahtamaan käsistä, jotta voin itsekin läimäyttää  kolikon kääntöpuolen kämmenselälle 😂

Mikä on sinun inhokkisanasi tai sana tai sanonta, jota käytät, jota läheisesi inhoavat?

Kuva: Pixabay

Tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.


🛷 A-pu-va-miehen nimi on James Potkukelkka.

10 kommenttia:

  1. Vitsi, miten kattavasti osasit, muistit erilaisia lausahduksia. Ja voi että Peteliuksen a-puva tuli mieleen. Tykkäsin siitä aikoinaan hirveästi. Huutajan nimeä en muista. Minä inhoan noiden sinun mainitsemien lisäksi pitkässä juoksussa, lähtökohtaisesti, maadottua, voimaantua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Voisin lisätä nuo sinun mainitsemat inhokit omalle yök-listalle myös. 😬 Maadottua on yksi oikein erikoisinhokki, kun "kaikki" hokevat sitä. "A-pu-va" kuului James Potkukelkan suusta. Lienee väännös James Bondista 😁

      Poista
  2. Olipa hauska teksti. Kiitos, kun vierailit blogissani. Sitä kautta löysin tänne.
    Monta yhteistä inhottavaa löytyi. Sanoista minulle tuttuja olivat vain arska, pöhinä ja huikea. Arska ja pöhinä inhottavat. Sanonnat ja tokaisut ovat tutumpia. Kaikki mainitsemasi ärsyttävät.
    Lolia, ketää, evvk:ta ja tyyliin olen inhonnut niiden yleistyttyä nuorison käyttöön. Mutta eniten inhoan jo kauan sitten käytössä ollutta kaa-sanaa. Tuoreemmista jaksuhalia.
    Omassa puheessani inhottaa, kun käytän jostain kertoessani sitten sanaa useammin kuin kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja kun tulit vastavierailulle! Tule pian uudestaan käymään! Vuoroin vieraissa 🥰 Jaksuhali on myös minun inhokkejani 🙄 Ihan kaikkia en näköjään edws muistanut! Minulla itselläni on iitseäni inhottava tapa niinkutella eli toistella niinku -sanaa.

      Poista
  3. No on kyllä kattava lista. Yksi, mitä en ole ikinä kuullutkaan, on masuasukki. Mielettömän hyvä sana! Ärsyttäviksi nämä muodostuvat hokemisen myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Monet muutkin näistä inhokkisanoiksi muuttuneista ovat tuoreeltaan kuulostaneet kivoilta, mutta jankutus tekee tehtävänsä 😁 Hauskaa, että tuli jotain uuttakin sinulle! Näinköhän jää "levy päälle" 😁

      Poista
  4. Inhoan "huikeeta", "himmeetä" ja "todellaki". *virtuaalihalaus* on ollut myös yleisesti melko epäsiedetty, mutta itse koen sen jotenkin hellyttävänä vaikkakin naiivina. Mutta ajatushan siinä on kaunein, joku haluaisi oikeasti halata ja lohduttaa. Awww <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Samoja inhokkeja löytyy sinultakin. Tähän kohtaa voisi lohkaista, että onpa todellaki huikeeta! 😬 Tuohon virtuaalihalaukseen en ole vielä törmännyt, vain etähaliin, joka on alkanut jo tympiä! Molempien ajatus ja tarkoitus on pelkästään ihana 🥰

      Poista
  5. Sanon että sikahauska juttu vaikka sekin on ärsyttävä sanonta ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Juu, sika-etuliite sanassa kuin sanassa kuuluu myös omiin inhokkeihin! Sikasiisti kärkipäässä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!