keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Käpy pataan ja pata jumiin




Julkkispsykoterapeutti Maaret Kallio kirjoittaa Anna-lehdessä ja Ilta-Sanomat linkittää.
https://www.is.fi/viihde/art-2000006488832.html

Siitäpä tulikin mieleeni ihmisten välinpitämättömyys korona-asioita kohtaan, mikä on ihmetyttänyt EAtakin, joka ainakin omasta mielestään on nykyisessä työssään 33 vuoden aikana sekä muutamassa muussa puuhassa nähnyt ja kuullut paljon kaikenlaista typeröimistä, jota perseilyksikin sanotaan.


Käytiin Isännän kanssa ruokakaupassa taas nopeasti kaksilla ostoskärryillä ja kertakäyttöhanskat käsissä, käsidesit takintaskuissa. Kassalla lastaamme ostokset hihnalle yhdessä, minä menen pakkaamaan (koska teen sen nopeammin) ja Isäntä maksaa siten, että ottaa oikeasta kädestään kertiksen pois ja käsittelee vain sillä pankkikorttiaan ja S-etukorttia. Sen jälkeen hän ei hanskattomalla kädellä enää koske ostoksiin eikä varsinkaan ostoskärryyn. Enempää ei oikeastaan voi kauppareissulla tehdä itsensä ja toisten hyväksi. No ne kasvomaskit voisi vielä olla. Omatekoisena hygieenikkona ajattelen, että niistä on hyötyä vasta sitten jos ihan joka iikka käyttäisi niitä.

Kassalla asiointi ei kauan kestä. Ennen autoon astumista poistamme kertikset käsistä vetäen ne nurinpäin ja käytämme käsidesiä ennen kuin koskemme autoon tai auton avaimiin. No, eihän ne ostokset tietysti siinä kotimatkalla steriileiksi muutu, joten kaikki tämä voi olla ihan turhaa, kun tavarat paljain käsin kuitenkin kotona puretaan kaappeihin. Ennen ja jälkeen purkamisen pesemme kädet.


Ja mitä tekevät kaupan käytävällä isossa laumassa seisoskelevat ylikukkineet pissikset?
Parveilevat koko käytävän leveydeltä mäyräkoirineen. Röhisevät yskäänsä siinä pakkaamattomien elintarvikkeiden vieressä: "Ei me mitään olla rajoitettu. Me eletään niin kuin ihmisten kuuluu elää."

Miten ihmisten kuuluu elää? Kyse on ilmeisesti siitä, että  koronarajoituksia ei haluta noudattaa kotona eikä kylillä. Epäilemättä kokoonnutaan toistensa koteihin särpimään liemiruokaa nyt, kun ei baareihin ja pubeihin ja muihin kuppiloihin pääse. Tämä ainoa todellisuus ei häiriinny käsienpesusta eikä mistään muustakaan suojautumisesta. Mennään oma känni edellä siitä yli mistä aita on matalin piittaamatta p**kaakaan muista ihmisistä. Sillä menolla korona tappaa kohta sekä talossa että puutarhassa


No, kukin elää tavallaan ja mikä kenenkin mielestä on sitä miten "ihmisten kuuluu elää". Asiantuntijoiden ohjeita tulee noudattaa vaikka ne omasta mielestä joskus tuntuisivatkin ylimitoitetuilta. Ne on vaan muokattu mahdollisimman yksinkertaisiksi, jotta myös vajavaisella luetun ja kuullun ymmärtämisellä varustetut epähygieenikot tajuaisivat. Samasta syystä ministerit puhuvat hallituksen tiedotustilaisuuksissa hitaasti ja hyvin selkeästi artikuloiden, vaikka sitäkin on ehditty jo arvostella.

Toisten ihmisten elämää pitäisi osata kunnioittaa. Heikompia pitää suojella. Ei voi aina ajatella asioita pelkästään itsensä ja oman mukavuutensa kannalta. Onko talvisodan henki on jo päässyt unohtumaan. Sit’ aatellessa mieli apeutuu.

Kuvat: Pixabay
Kuvien ja tekstin kopioiminen tai muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.
Ei kaupallista yhteistyötä.
Blogin linkkiä ja postauksen linkkiä saa jakaa.

3 kommenttia:

  1. Kyllä minä oon kans niin paljon miettinyt, että mihin tämä maailma tällä jälkikasvulla vielä menee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Nämä sankarit olivat jo vähän varttuneempaa nuorisoa, mutta EAn silmissä silti nuorisoa.

      Poista
  2. Kiitos, olipa nautinnollista lukea lennokasta tekstiäsi. Ihmisten välinpitämättömyys on sitä vastoin kuvottavaa. Omaa napanöyhtäänsä kaivelevia epähygieenikkoja löytyy kaikista ikäryhmistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!