tiistai 19. toukokuuta 2020

Kaikkien aikojen herkkupelti

Herkkupelti uuniin menossa

Vierailin blogiystävämme Dzinnin sivuilla ja nappasin uunipeltiruokaohjeen hänen sivuiltaan, jota taas tietysti vähän tuunasin.

Alkuperäinen ohje on tässä:

Tarvitaan:

nippu broccolineja eli varsiparsakaaleja
paketti pekonia
luumutomaatteja
fetajuustoa
broilerin koipia eli nuijia
öljyä

Esivalmistelut:

Uuni lämpenemään 200 asteeseen. Uunipellille leivinpaperia.

Valmistelut:

Kiehautin broccolineja suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia, valutin ja kietaisin jokaisen ympärille pekoniviipaleen.

Mätetään tarveaineet pellille ja lorautetaan öljyä päälle. Käytin lasipurkissa ostettujen fetakuutioiden öljyä. Ja sitten uuniin.

Paistoaika noin puoli tuntia tai broilerin koipipalojen ohjeen mukaan. Halutessasi väriä pintaan, kuumenna uuni ensin 225 asteeseen ja laske lämpötila 10 minuutin kuluttua 200 asteeseen. 

Kyytipojaksi sopii patonki ja vihersalaatti. Mutta maistuu ihan sellaisenaankin.



Herkkupelti uunista tulossa

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

8 kommenttia:

  1. Näyttääpä muhevalta. Broccolinit on mahtavia, sopivat mihin vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kyllä, tämän kevään uusi tuttavuus minulle nämä broccolinit. Pekoni ja broccolini kyllä tykkäävät toisistaan ja minä niistä yhdessä. 😋

      Poista
  2. Minulle käy melkein mikä vaan, missä on pekonia! Paitsi sen pitää olla sitten rapeaksi paistunutta, ei sellaista hikisen harmaata ja vetkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Samaa mieltä, rapeaa sen olla pitää! 😋

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Juu, suosittelen kokeilemaan. Näihin herkkupeltiruokiin voi soveltaa vaikka mitä aineksia - ollaan jo kokeiltu kaikenlaista 😋

      Poista

Kiitos kommentistasi!