maanantai 18. toukokuuta 2020

Sähköistä kauppaa pikkuyksiöstä


Tässä on nyt pari päivää (2.-3.5.) mennyt sohvalla istuessa ja pihalintujen elämää kytätessä. (Tekosyy sohvalla maleksimiseen?)

Niin sanotussa kaivokoivussa, joka on jo saanut kaatotuomionkin, on toinen meidän pihapiirin pikkuyksiöistä. Kesäisin siinä on pesinyt kirjosieppopariskunta vaihtelevalla menestyksellä. Viime kesänä pesintä onnistui. Päinvastoin, kuin As Oy Rantakoivun yksiössä, joka oli selvästikin toiminut vain jonkun tiltaltin miesluolana. Kaivokoivu saa olla pystyssä vielä tämän kesän, koska linnut ennättivät paikalle ennen moottorisahaa.

Eilen As Oy Kaivokoivun yksiön ovella hääräsi kirjosieppo jo omistajan ottein. Kävi sisälläkin. Yhtäkkiä paikalle lehahti talitiainen ja kävi myös pöntössä. Mietin, että kuka mahtaa olla yksiön todellinen haltija? Onko talitiaisilla ja kirjosiepoilla joku kimppakiva menossa? Vai onko kyseessä vasta näyttö? LKV Tali Tiainen esittelee näppärää pikkuyksiötä kirjosiepolle. Tai sitten kumpikin on pesänrakennuspuuhissa toisistaan tietämättä. Karmea totuus paljastuu toiselle osapuolelle siinä vaiheessa, kun sen toisen puoliso pyöräyttää munat pönttöön ja alkaa hautomaan. Näitä skenaarioita pyöritän mielessäni. Touhuhan alkaa muistuttaa Kauniita ja rohkeita.

Toisella pariskunnalla voi alkaa uuden kohteen etsintä ja kaupat on saatava aikaiseksi pian. Onneksi nykyään asuntokaupat voi tehdä sähköisesti. Aika sähköiseltä tuokin touhu vaikuttaa. Tätä kirjoitettaessa pönttöön vilahtaa taas talitiainen.

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.
Blogin ja postauksen linkkiä saa jakaa.

2 kommenttia:

  1. Onpas hassua puuhaa, varmasti kiva seurailla. Meilläkin pesii lintuja pöntöissä, mutta en edes tiedä, mitä lajia ne on. Siksi että pelkään lintuja. Näin kai liian varhain Linnut-elokuvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Juu, kiva on katsella näitä pieniä naapureita ihan olkkarin sohvalta. Sorsapariskuntakin piipahti taas takapihallamme jokakeväiseen tapaan. Mukavaa alkuviikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!