tiistai 7. huhtikuuta 2020

Mökkipäiväkirja 2020, osa IV. Korona ja mökkiloma



Mikkeli 14.3.-21.3.2020

Meinasin ajatella, etten kirjoittaisi halaistua sanaa koronasta blogiin, koska siitä tulee joka tuutista koko ajan, mutta kai sekin täytyy tehdä historiallisista syistä. Vietimme siis mökillä juuri sen viikon, kun hallitus päätti muun muassa koulujen ja valtakunnanrajojen sulkemisesta. Harvoja yhteyksiä ulkomaailmaan on meillä ollut: ruokakaupassa asiointi, jonka teimme tänne lähtiessämme kotipaikkakunnalta. Pari kertaa tähän mennessä (ke 18.3.) olemme jotain pientä täydennystä hakeneet paikallisesta Prismasta. Isäntä kävi lähellä sijaitsevassa Siiskosen kotileipomossa tutkailemassa sen tarjontaa ja toi minulle gluteenittoman lihapiirakan. Uusia (itselle) tuotteita ei kannata ostaa useampaa kerralla maistamatta ensin. Lihapiirakkaa en olekaan syönyt yli neljään vuoteen (koska keliakia).

Koko viikolla ihmiset, joiden kanssa olemme täällä olleet puheyhteydessä kasvotusten, ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Jälkikasvu sekä heidän puolisonsa ja appivanhempansa ovat onneksi lähes kaikki etätöissä tai karanteenissa syystä tai toisesta. Isäntäkin passitettiin etätöihin päivä ennen loman alkua, mutta onneksi tuli tämä lomaviikko ensin. Luojan kiitos, että sitä kaupunkilomaa ei sitten saatu lopulta varattua tälle viikolle.

Tämä vahvistaa entisestään sitä ajatusta, että lomat kannattaa viettää Suomessa monestakin syystä. Koska hiilijalanjälki, talousvaikeudet kotimaan (matkailu)yrittäjillä pitkään, helpompi ja nopeampi liikkua kotimaassa, tuskin tulee kotimaan matkustusrajoituksia jne.

Ohessa linkki 30.1.2020 julkaistuun postaukseen.
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2020/01/mihin-voisi-menna-kaupunkilomalle.html




Kävimme tänään Mikkelissä autolla. Pysäköimme hautausmaan parkkipaikalle ja kävelimme pienen ulkoilureitin, joka oli osittain todella kurainen. Jos mietitte koiran hankkimista ja haluatte itsepuhdistuvan koiran, hankkikaa australianterrieri. Sen tassut puhdistuvat ihmeellisellä tavalla itsekseen, kun ne ovat kuivuneet. Mitä nyt auton penkillä oli vähän hiekkaa, mutta sehän lähtee imuroimalla. Mökille tultuamme vein Haukkulin suihkuun, mutta tassuista ei irronnut enää mitään. Autoja oli liikkeellä todella vähän, vähemmän kuin tavallisena sunnuntaipäivänä, jos ei lasketa kuorma-autoja ja tukkirekkoja. Kilometrin pituisella ulkoilureitillä näimme neljä muuta ihmistä. Pari henkilöä meni hautausmaalle.

Prismassa oli asiakkaita ihan kiitettävästi, Alkossa ei näkynyt ketään. Prisman sisäänkäynnillä jaettiin kertakäyttöhanskoja. Milloinkahan ollaan siinä pisteessä kuin nyt Italiassa, että sisään pääsee vain muutama henkilö kerrallaan ja vartija on sisäänkäynnillä toppuuttelemassa ja jakamassa kertakäyttöhanskoja. Kuulutuksissa hoputetaan asiakkaita tekemään ostoksensa ripeästi.

Täällä mökillä niemen nokassa ei korona näy eikä kuulu muualla kuin televisiossa ja netissä. Järvi on kuin elävä taulu. Joka ilta ja aamu se on eri näköinen, vaikka se on jäässä. Ja välillä se pitää melkoista meteliä, kuten edellisessä postauksessa jo mainitsin. No onneksi on tarpeeksi paljon luettavaa mukana, kun tuli hamstrattua kirjoja kirjastosta lomaa varten lainaksi jo ennen kuin tuli edes mieleen, että kirjastot suljetaan.


Isännän kanssa pelattiin Aikamatka -lautapeliä, joka näkyykin ylläolevassa kuvassa kirjapinon alimmaisena. Kävi ilmi, että sitä on varmaankin mukavampi pelata isommalla porukalla.

Yksi matsi pelattiin myös Alfapet-peliä. Alla olevassa kuvassa näkyykin sopiva aloitussana lomaileville työn raskaan raatajille. Siitä sai kivasti pisteitä.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat, Pixabay.
Ei kaupallista yhteistyötä.
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty,
Blogin linkin jakaminen on sallittua.










6 kommenttia:

  1. Teidän loma vaikutti leppoiselta ja mukavalta. Meillä on Mikkeliin matkaa noin 40 kilometriä. Joten on mökkinne maisemat jollakin tavalla tutunoloisia. Minusta on kiva käydä kaupassa nyt, kun siellä on väljää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Juu, nautittiin lomasta kovasti. Koronasta tullaan tämä lomaviikko muistamaan. Mikkelin seutu on ihan parasta. Monella tavalla. Vielä on yksi lyhyt postaus tulossa mökkiasioissa. Hyvää loppuviikkoa!

      Poista
  2. Mä en tykkää oikein tehdä etätöitä. Kun on tottunut, että se asiakas istuu siinä vastapäätä ja hänen kanssaan ollaan niinkö monella tavalla ilmein ja elein yhteyksissä, pelkkä huono kuva ja vinkuva ääni ei tuo samaa fiilistä ollenkaan. No, näin mennään. Tänä aamuna piti pitää yhtä kokousta neljän hengen porukalla! Tunti meni ja homma ei toiminut. Aina joku jäi pois kun ei saatu yhteyttä. Kokeiltiin useampaan ohjelmaa ja tapaa. Turhauttavaa! Kaupassa on käyty todella harvoin. Ostettu viikon ruuat kerralla. Nyt olen tällä viikolla käynyt lintutornilla, mutta muuten pysynyt kotona. No, oli se sairastelu. Siinä meni aikansa. Enemmän on tullut katsoa varmaan elokuvia/sarjoja. Lukemista riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentitasi! Hyvä, että olet jo toipunut ja päässyt ulos lintutornille. Mekin yritetään käydä kaupassa mahdollisimman harvoin, mutta ei ihan viikkoa pysty olemaan käymättä kaupassa, aina jotain puuttuu muutaman päivän päästä. Kauppa on aika lähellä ja totuttu käymään useammin, vaikka ei silti kovin usein. Hyvää loppuviikkoa!

      Poista
  3. Kyllä koronasta on ihan hyvä kirjoitella, sehän koskettaa meitä kaikkia ja on nyt arkea. Minä en ainakaan ole kertaakaan kyllästynyt aiheeseen, mutta toki median negatiivinen ja hätäännyttävä kerrontatapa on inhottava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Mediahan kirjoittaa ahdistavalla tavalla, koska se uppoaa yleisöön ja iltapäivälehtiä menee kaupaksi. Aurinkoa pääsiäiseen!

      Poista

Kiitos kommentistasi!