Lihapullat ja perunamuusi ne yhteen sopii, sitä ei käy kieltäminen. Ilman mitään ihmeellisyyksiä niiden perusmaku miellyttää. Onhan niitä syöty suomalaisessa ruokapöydässä iät ja ajat, vuosikymmenestä toiseen.
Jos tarjoilet lihapullat perunamuusin kanssa, aloita aterian valmistaminen muusin teosta.
Helppoakin helpompiin lihapulliin (n. 10 kpl) tarvitaan:
400 gr naudan jauhelihaa
1 pss Ranskalainen sipulikeitto -aineksia
1 kermaviili
1 kananmuna
suolaa
Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kaada kermaviili kulhoon ja lisää sipulikeiton ainekset ja teelusikallinen suolaa. Sekoita. Anna turvota. Lisää joukkoon jauheliha. Sekoita. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita.
Laita uunipellille leivinpaperi. Nostele jauhelihataikinasta kukkurallisia ruokalusikallisia leivinpaperille ja muotoile ne lusikalla pyöreähköiksi. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia
Sillä aikaa kun lihapullat valmistuvat uunissa, tee muusi. Kaada keitinvesi pois ja lisää nokare voita. Survo perunat hienoksi. Lisää maitoa ja suolaa, sekoita hyvin.
Ota lihapullat uunista.
"Syömään!"
Tein tupla-annoksen, siksi kaksi kananmunaa 😉 |
Lihapullien kanssa tarjoiltiin suolakurkkuja, hillosipuleita sekä punajuuria. |
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä kuvissa näkyvien tuotteiden tuottajien kanssa.
Kuvien ja tekstien luvaton kopioiminen on kielletty.
Näyttääpä hyvältä! En olekaan tehnyt lihapullia aikoihin, taidan kokeilla tätä ohjetta joku ilta!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! Kokeile ihmeessä! Tämän helpommin ei lihapullat juuri valmistu :) ja makukin on mainio :)
PoistaMinä lisään muusiin vielä pullien kanssa pannulla paistettua sipuliakin. Ja pullia teen usein, uunissa tai pannulla. Ihanaa evästä!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! Kiitos tästä muistutuksesta - olin unohtanut tämän (kuinka saatoinkaan). Äitini teki perunamuusin juuri niin, että lisäsi paistettua sipulia sekaan! Ai että 😋
Poista