torstai 20. helmikuuta 2020

Kaikkien aikojen pihviwokki a la EA



Teinköhän kaikkien aikojen kardinaalivirheen, kun tuunasin uuden ruokareseptin ennen ensimmäistäkään ruuan valmistamista reseptin mukaan. No, näin kuitenkin tapahtui ja lopputulos oli mainio. EAn kotikeitiöön tuotoksen arvosteli kolmihenkinen maisteluraati ja ruoka sai pisteitä erinomaiset 5/5.

Alkuperäinen ohje:

Apu nro 6 / 6.2.2020 / Viikon resepti

Tuunattu resepti:

600 gr naudan ulkofileetä
400 gr kiinankaalia
1 parsakaali
1/2 purjo
200 gr herkkusieniä tölkistä
pieni pussi suolapähkinöitä
nuudelia
öljyä

Kastike:
3 rkl teriyakikastiketta
1 tl jauhettua inkivääriä
2 rkl vaahterasiirappia
ripaus
suolaa

1. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi
2. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali, purjo ja parsakaali.
3. Tee kastike, sekoita ainekset kulhossa.
4. Kuumenna öljy wokkipannulla. Paista lihanpaloja 1 minuutti per puoli. Nosta lihanpalat kulhoon ja kaada kastike päälle.
5. Pyyhkäise wokkipannu puhtaaksi, lisää öljyä ja kasvikset. Paista niin, että kaali pehmiää. Vaati aikaa ainakin 10 minuuttia. Lisää paiston aikana herkkusienet ja pähkinät.
6. Kiehauta vesi nuudeleita varten ja valmista ohjeen mukaan. Valuta.
7. Lisää kasvisten sekaan nuudelit ja lihanpalat kastikkeineen.
8. Sekoita ainekset.









Ruuan lisukkeena tomaatti-oliivi-feta -salaatti.



Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Alkuperäinen resepti: Apu 6/2020

Tekstin ja kuvien luvaton kopioiminen on kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!