perjantai 24. tammikuuta 2020

Kaikkien aikojen karjalanpaisti á la EA


Pataruokia on kiva laittaa pakkaspäivänä, kun monta tuntia kuumaa hohkaava uuni lämmittää samalla pikkuista tupaa.

Tällä kertaa valittiin äänestyksen tuloksena viikonlopun ruuaksi karjalanpaistia, kun toisena äänestysvaihtoehtona oli kaalilaatikko. Sen valmistus siirtyi siis tuonnemmaksi.

Karjalanpaisti sai hieman uutta ilmettä ja makua sipuleista, jotka sopivatkin tähän liharuokaan erinomaisesti.

Raaka-aineet:

800 kg karjalanpaistilihoja
Oivariinia lihanpalojen ruskistamiseen
2 punasipulia
2 jättivalkosipulinkynttä = 8 pientä kynttä
purkillinen hillosipuleita
litra vettä
2 lihaliemikuutiota




Uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Ruskistetaan lihat paistinpannulla kahdessa erässä ja siirretään uunipataan.
Lisätään paistinpannulle litran verran vettä ja kaksi lihaliemikuutioita. Kiehautetaan vesi ja varmistetaan, että lihaliemikuutiot ovat liuenneet.




Pilkotaan puna- ja valkosipulit ja lisätään hillosipuleiden kanssa lihojen päälle.

Kaadetaan kuuma lihaliemi lihojen ja sipuleiden päälle niin, että ne peittyvät nesteeseen ja nostetaan pata uuniin alimmalle tasolle.
Paistoaika noin kolme tuntia.


Liemi vielä päälle ja sitten uuniin.


Karjalanpaistin lisukkeeksi valmistettiin uunipunajuuret á la EA.

Raaka-aineet:

5 punajuurta
tummaa Muscovado-ruokosokeria
fetajuusto öljyssä
2 pientä valkosipulin kynttä
merisuolaa

Kuori punajuuret ja lohko ne uunivuokaan.
Ripottele sekaan 2 ruokalusikallista ruokosokeria.
Siivuta tai murskaa sekaan valkosipulin kynnet.
Lusikoi päälle fetajuustoa ja loraus fetajuustopurkin öljyä.
Ripottele merisuolaa maun mukaan.


Punajuuripaistos uuniin menossa.

Sekoita ja laita uuniin tunniksi eli tuntia ennen kuin karjalanpaisti otetaan pois, niin ovat yhtäaikaa valmiina.

Tämän päivän ruuat tarjoiltiin meillä keitettyjen peruinoiden ja porkkanoiden kera.

Oli muuten namskis, maiskis, hyvää!



Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!